• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal na Sterijinom pozorju

Žiri Sterijinog pozorja odlučio je da prvi put u istoriji festivala nacionalne drame i pozorišta u Srbiji ne dodeli Sterijine nagrade za glumu, najboljeg mladog glumca, kostim i scenografiju.

U izveštaju žirija objavljenom na sajtu festivala navodi se da je odluka da nagrade u ovim kategorijama ne budu dodeljene donesena jednoglasno.

Žiri 57. Pozorja, u sastavu Branislav Lečić, Ana Lederer, Maja Pelević, Ana Tomović i Janez Pipan, sinoć je dodelio nagrade za najbolju predstavu, režiju i dramski tekst predstavi "Radnici umiru pevajući" Olge Dimitrijević, u režiji Anđelke Nikolić.

Upravnik Ateljea 212 Kokan Mladenović smatra da je odluka žirija da ne dodeli nekoliko Sterijinih nagrada skandalozna i dodaje da zbog nje Atelje 212 više neće učestvovati na Sterijinom pozorju.

“Odgovorno tvrdim, nakon ove sramote, ne zbog dodeljenih, nego zbog nedodeljenih nagrada, da će Atelje 212 izostati sa svake naredne sramote zvane Sterijino pozorje u Novom Sadu”, rekao je Mladenović i dodao da bi "Sterijino pozorje nakon ovakve odluke žirija, trebalo ukinuti po svaku cenu ili pozvati upravu da napravi radikalne reforme".

Predsednik žirija 57. Sterijinog pozorja Branislav Lečić, odbacio je danas prigovore upravnika Ateljea 212 i rekao: "ko gubi, ima pravo da se buni".

Lečić je rekao i da se ne slaže sa ocenama Kokana Mladenovića da je Pozorje dotaklo dno.

On je objasnio da je žiri odlučio da ne dodeli nagradu u kategorijama scenografije i kostimografije. "Takođe, nismo mogli dodeliti ni nagradu za mladog glumca, jer ga nije ni bilo. A što se tiče četvrte nagrade za glumca, ja sam bio za to da je dodelimo, ali sam bio preglasan", naveo je Lečić.

Sterijino pozorje završava se večeras uručenjem ostalih nagrada i baletom novosadskog Srpskog narodnog pozorišta "Mileva Ajnštajn".

(MONDO)

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nikola

@Vesna, ne dolaze predstave na Pozorje same od sebe nego Pozorje vrsi selekciju predstava koje se smatraju najboljima u zemlji i sire.To podrazumeva da svaka predstava koja je selektovana bude u svim kategorijama u konkurenciji za nagradu!Ispalo je da nijedna predstava nema dovoljno dobrog kostimografa i scenografa koji zasluzuje nagradu!Mozes misliti....Ovo je bezobrazluk zirija u svakom smislu!Klasican sukob interesa!A i da se postavi pitanje gde ce (ili su) zavrsiti (zavrsile) pare od nedodeljenih nagrada!

я...

Kulturo EVE MEEEE.....

Mikeli

Cekajte ljudi,da li je neko gledao predstavu ateljea 212 "Otac na sluzbenom putu" (predstava je ucestvovala na festivalu)!? Djuza ima vise od 80 godina i glumi decaka od 9 godina.Svako ko je gledao predstavu zna da Djuza verno glumi decaka,znaci ponavljam covek od 80 i nesto glumi decaka od 9 godina i njemu recimo ne dodeliti nagradu jeste skandal! reci da nije bilo dobro odglumljene uloge pored zivog Djuze Stojiljkovica je bruka i sramota!

SERIJE