• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završen Mikser festival

U subotu uveče je završen Mikser festival, koji je tokom devet dana trajanja posetilo približno sto hiljada gostiju.

Dve i po hiljade učesnika iz 50 zemalja sveta realizovalo je 120 projekata na čak 11 hektara površine, u 40 objekata i na 70 lokacija na otvorenom širom Savamale, učinilo je da Beograd bude centar evropske kreativnosti.

Završnica festivala je protekla u znaku dodele nagrada za međunarodni konkurs iz oblasti industrijskog dizajna - Ghost project (Goust prodžekt), koji organizacija Mikser realizuje sedmu godinu za redom. Svečano proglašenje pobednika se odigralo u hotelu Bristol uz prisustvo velikog broja dizajnera iz inostranstva koji su lično prisustvovali uručenju nagrada. Posetioci Mikser festivala su u okviru postavke Goust prodžekt mogli da pogledaju 104 prototipa, odabrana među više od 300 pristiglih prijava iz 30 zemalja sveta.

Međunarodni žiri koji čine renomirani svetski dizajner Konstantin Grčić, Jelena Matić, dizajner nameštaja i profesor na Univerzitetu u Beogradu, Borut Vild, grafički dizajner i profesor na Fakultetu za medije i komunikacije, i Maja Lalić, arhitekta i osnivač Mikser organizacije, dodelio
je nagrade u različitim kategorijama.

Poslednje večeri festivala publika je uživala i u raznovrsnom muzičkom programu, a na tri bine nastupilo je 17 izvođača. Završnicu je obeležio izuzetan DJ set najuticajnijeg čoveka u istoriji tehno-popa - Danijela Milera, koji je nastupio u Mikser Hausu.

Izložbene postavke u zgradi Beogradske zadruge: "Brisani prostor", kustoskinje Dušice Dražić i "Najlepša zgrada", čiji kustosi su Ana Adamović i Milica Pekić, biće otvorene i nakon završetka festivala - do 25. juna.

(MONDO)


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE