• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još Novih godina sa Filharmonijom

Beogradska filharmonija će, kroz ciklus novogodišnjih koncerata, i sledeće sezone obeležavati nove godine različitih kultura.

Novu godinu filharmonija će ponovo čestitati pet puta - po jevrejskom, islamskom, gregorijanskom, julijanskom i kineskom kalendaru.

Novina je da će se koncerti iz ovog ciklusa održavati četvrtkom, za razliku od svih ostalih koncerata koji su petkom, a za tu odluku postoje dva razloga. Prvi je religioznog karaktera, s obzirom na to da rabin petkom nije u mogućnosti da prisustvuje koncertima, a praksa je da svi verski lideri prisustvuju svakom koncertu. Drugi razlog je praktične prirode – veliki broj zaposlenih petkom posle radnog vremena putuje na produženi vikend i pomerajući izvestan broj koncerata za četvrtak, Filharmonija njima izlazi u susret.

Od programa za novogodišnje koncerte izdvajaju se urnebesni duo muzičkih komičara, Igudesman i Džu, koji gostuje za julijansku Novu godinu, kao i program pod nazivom Vesele šezdesete i sedamdesete, za tradicionalni novogodišnji koncert, kada će Filharmonija izvoditi aranžmane najpopularnijih pesama Abe i Bitlsa. Solista na koncertu za islamsku Novu godinu biće kontroverzni turski pijanista Fazil Saj, koji je nedavno optužen zbog svojih provokativnih komentara o Islamu na Twitteru.

Još 150 mesta je ostalo za ciklus Novih godina 2012/2013.

U Filharmoniji je u toku prodaja karata po povlašćenim cenama, od 1500 do 3500 dinara za svih pet koncerata.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE