• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Arsen Dedić otvara "Momin krug"

Manifestacija posvećena Momi Kaporu, "Momin krug 2012" biće održana 7. i 8. septembra na Adi Ciganliji i u Kinoteci, a prvog dana će da peva i Arsen Dedić.

"Momin krug" i ove godine nastavlja trajni proces da se duh srpske prestonice čiji je ovaj poznati pisac i slikar bio najbolji hroničar poistoveti s kaporovskim duhom, odnosno bude predvođen njime, navedeno je u saopštenju organizatora.

Program ovogodišnjeg festivala čini sinteza svih segmnata umetnosti kojima se bavio jedan od najpoznatijih Beograđana: izložbe, likovna kolonija za decu, predstava po njegovom tekstu, projekcije filmskog i televizijskog materijala.

Ovogodišnju manifestaciju 7. septembra od 20 časova na Adi Ciganliji će da otvori dokumetarni film "Момо uncut", autora Đorđa Markovića. Na istom mestu će da tradicionalne srpske pesme u tri glasa da izvede Projekta Arhai, a od 21 čas će da nastupi jedna od najvećih jugoslovenskih zvezda, Arsen Dedić u pratnji Matije Dedića.

Drugog dana festivala, 8. septembra, u Kinoteci, je na programu projekcija filma "Una" rađenog po čuvenom Kaporovom romanu, repriza filma "Njujork, grad po meri čoveka" koji je premijerno prikazan prošle godine na festivalu "Momin krug" i repriza filma "Momo uncut".

Na programu su još i gostovanje užičkog pozorišta sa predstavom "Kraj vikenda" po tekstu Mome Kapora, likovna kolonija za decu u saradnji sa studijom "Mali Monmartr", izložbe crteža i posveta Mome Kapora, izložba postera filmova nastalih po Kaporovim scenarijima i zanimljiv muzički program.

Ova kulturna manifestacija je besplatna za sve posetioce, a detaljan program pogledajte OVDE.

(MONDO)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Realista

Jel to onaj isti Arsen Dedić koji je polovinom 90-tih pljuvao na njega i odrekao ga se kao prijatelja??? "Znate, mnogo se bolje osecam kada me napadaju, nego kada me hvale, onda mi proradi sva energija, onda sam ziv." M.K.

marks

Hvala Arsene,legendo ,svaka ti cast,hvala i pokojnom Momu Kaporu koga su mnoge sitne duse posle smrti pokusale da ospore,na cast neka im sluzi,Momo je medju zvezdama,a Arsen je ziva legenda,velika imena!

SERIJE