• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noć istraživača u četiri grada Srbije

Treća noć istraživača, događaj koji se organizije treću godinu za redom i koji afirmiše nauku, održaće se 28.septembra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Zrenjaninu.

Koncept ovogodišnje "Noći istraživača" je drugačiji izlazak petkom uveče.

"Plan je da se u neformalnoj atmosferi, pod vedrim nebom, na najbolji način prikaže istraživački poziv istrgnut iz strogih, akademskih klupa, preseli u svakodnevno okruženje", rekli su organizatori na konferenciji za novinare.

Projekat "Noć istraživača" pokrenut je na evropskom nivou 2005. godine i svake godine se održava istovremeno u 33 evropske države i 200 gradova.

"Program u Beogradu održaće se na Platou kod Filozofskog fakulteta i Trgu republike, na kome sve posetioce očekuje robotska izložba na kojoj će moći da se vide neki od najsavremenijih i najnaprednijih robota iz Srbije i inostranstva", rekao je Nemanja Đorđević iz organizacije "Festival nauke".

Ove godine projektu se priključio i grad Niš, pa će manifestacija "Noć istraživača" biti održana na Tvrđavi, Kazandžijskom sokačetu i Trgu Kralja Milana.

"Grad će ove godine mirisati i na nauku, a ne samo na paprike", rekla je Olga Dimitrijević, direktorka gimnazije koja je pozvala sve da posete Niš tu noć i dožive ga na neki drugi način.

Preko 50 radionica biće predstavljeno u Kulturnom centru i Muzeju grada u Zrenjaninu.

Posetioci će moći da učestvuju u mnogim zanimljivim eksperimentima, ali i da razgovaraju uživo, putem video linka sa naučnicima Instituta CERN u Švajcarskoj.

U samom centru Novog Sada na Trgu slobode biće organizovan niz eksperimenata prolaska kroz metafore različitih faza zaljubljivanja.

Istraživači će pokazati Novosađanima kako se to suprotnosti privlače, kako Sunce pomaže u zaljubljivanju i mnogo toga drugogog.

Svi programi su besplatni i održaće se u petak, 28. septembra, od 17-24 sati.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ivica Savić

Naravno, dogodiće se i u Leskovcu, ovoga puta u Narodnom muzeju. Pitanje je zašto niko u Srbiji to ne želi da vidi, uprkos činjenici da se to u Leskovcu događa od kada i u Novom Sadu. Biće da su naši "Evropljani" previše zagledani tamo gde im se čini da je Evropa da bi primetili da nešto evropejsko postoji i 300km južnije. I da se finansira sopstvenim sredstvima! Možda takvo evropejstvo nekima nije po volji!?

stari mlini

da dodjemo maki i ja u novi sad i da pobedimo :)

SERIJE