• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glumci Ateljea insistiraju na smeni upravnika

Glumci Atelje 212 za ponedeljak zakazali konferenciju za štampu, na kojoj će se ponovo oglasiti o problemima koje imaju sa upravnikom Kokanom Mladenovićem, od čije smene ne odustaju.

Protekla sezona u ovom beogradskom pozorištu završila se burno, zahtevom 25 od 33 člana glumačkog ansambla da se smeni aktuelni upravnik pozorišta Kokan Mladenović. Kao razloge za smenu glumci su naveli Mladenovićevo samoreklamerstvo, bahato ponašanje, diletantizam, omalovažavanje sopstvenog ansambla, angažovanje honorarnih saradnika za enormne cifre, kao i to da je potpisivao ugovore sa samim sobom i da je oštetio budžet pozorišta.

Da podsetimo, većina ansambla je krajem prošle pozorišne godine potpisala peticiju i uputila pismo iste sadržine na adresu osnivača (Skupštine grada) i Upravnog odbora kuće. Potpisnici su tada izašli sa obećanjem da će do konačne odluke ispunjavati sve svoje obaveze i igrati tekuće predstave, ali da sa Mladenovićem odbijaju svaku drugu saradnju, što je automatski impliciralo da neće ulaziti ni u kakve nove projekte u svom matičnom pozorištu dok Mladenović ne bude smenjen.

Glumci su takođe ukazali i na gubitke koje je ustanovila budžetska komisija, kao i na razdor koji je stvoren između umetničkog i administrativnog sektora.

Poslednji dan sezone obeležio je i skandal koji se dogodio na stotom izvođenju predstave "Kosa", kada je upravnik onemogućio izvođenje predstave "Čekaonica" na maloj sveni pozorišta.

S druge strane, Mladenović je nudio argumentaciju za postignute rezultate tokom njegovog trogodišnjeg vođenja pozorišta, podsećajući na činjenicu da je četiri puta uvećan sopstveni prihod. Izneo je podatak da su zbog snimanja filmova, serija i rada u drugim pozorištima glumci imali 1.780 dana odsustvovanja iz Ateljea, kao i da je tokom njegovog mandata vraćeno dvadeset osam uloga, od kojih neke slove za najznačajnije na repertoaru.

Početak nove sezone u jednom od najposećenijih pozorišta prestonice, koji je zakazan za ponedeljak, 17. septembar, je pod velikim znakom pitanja, a nezadovoljni umetnici u ponedeljak će se obatiti medijima i najaviti svoje dalje korake po ovom pitanju.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gradjanka sveta

Koliko vremena treba da prodje da se reaguje po ovom pitanju??? Slucaj je jasan. Ako ima vise ocevidaca, tj. svedoka o bahatom trosenju para bilo na ovaj ili onaj nacin zasto gospodin ne odgovara? Zasto se i u pozoristu ponavlja prica iz sudnica, bolnica, policije...korupcija i novac koji se krade iz budzeta, tj. od usta gradjana

SERIJE