• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro premijera mjuzikla "Glavo luda"

Mjuzikl inspirisan pesmama Zdravka Čolića, po tekstu i u režiji Nikole Bulatovića beogradska publika moći će da vidi 28. i 29. septembra u Pozorištu na Terazijama.

Prve večeri glavnu ulogu igra glumac Narodnog pozorišta Hadži Nenad Maričić, a sledeće Žarko Stepanov.

Oni će i ubuduće u alternaciji tumačiti lik mladog rokera Luke koji dolazi sa periferije na festival "Beogradsko proleće", gde stiče karijeru i ljubav, mada ne bez različitih poteškoća na tom putu.

U ansamblu su Jelena Trkulja, Milan Antonić, Milica Janketić, Ljiljana Stjepanović, Dragan Vujić, Elizabeta Đorevska i drugi, uz ravnopravno učešće baleta, hora i orkestra Pozorišta na Terazijama.

Što se tiče autorskih prava, popularni pevač Čolić i kompozitori njegovih hitova Arsen Dedić, Goran Bregović, Kornelije Kovač i drugi rado su dali pristanak za projekat, rekao je upravnik na konferenciji za novinare, dodajući da je Čolić na turneji te neće doći na beogradsku premijeru.

Stalni član ansambla na Terazijama Bulatović, kome je ovo rediteljski debi, izjavio je da je komad sa rokerskom i ljubavnom pričom počeo da piše još 2001. godine, ne razmišljajući o muzici.

Dok je radio na tekstu, čuo je Čolićevu pesmu "Produži dalje" i slušajući njene reči razvio kompletnu ideju za mjuzikl "Glavo luda".

On je naglasio da to nije priča o životu našeg poznatog izvođača, već o članovima rok benda iz predgrađa koji prolaze kroz razne faze odrastanja, muzičkog i emotivnog sazrevanja.

Bulatović je dodao da predstava donosi duh bezbrižnih osamdesetih, a pesme su svojevrsan pečat vremena i slika Jugoslavije kakva je nekada bila.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE