• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Radost Evrope" u znaku Duška Radovića

Manifestacija ''Radost Evrope'' počinje danas, a tema ovogodišnjeg susreta dece iz 20 zemalja Evrope je ''Spuštajmo potoke u reke široke, razvijajmo leve i desne pritoke".

Ovogodišnju manifestaciju, 43. po redu, biće obeleženo 90 godina od rođenja dečjeg pesnika Duška Radovića, a na završnom svečanom koncertu koji će se održati u Centru "Sava", Srbiju će predstavljati Dečji kulturni centar Beograd, izvršni producent te smotre, koji će na taj način obeležiti i 60 godina rada.

Tokom pet dana trajanja jedne od najvećih i najstarijih dečjih manifestacija u zemlji i regionu, vršnjaci iz cele Evrope imaće priliku da se druže i predstave kroz različite vidove umetničkog izražavanja - kroz klasičnu, tradicionalnu, džez i savremenu igru, dramu i muziku.

Ove godine deca iz 20 beogradskih osnovnih škola ugostiće u svojim domovima decu iz Bosne i Hercegovine, Bugarske, Grčke, Italije, Kipra, Litvanije, Mađarske, Makedonije, Nemačke, Norveške, Poljske, Rusije, Slovačke, Slovenije, Turske, Ukrajine, Hrvatske, Crne Gore, Češke i Kine.

''Radost Evrope 2012'' počinje karnevalom, koji će se odvijati od Trga Republike, Knez Mihailovom ulicom do Kalemegdana. Svečano otvaranje manifestacije i program vodiće glumac Marko Živić, a učestvovaće i deca i mladi iz Master Blaster studija - članovi orkestra afričke perkusije đembe, hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, ''Mažoretkinje Pančevo'' i deca iz 20 beogradskih škola-domaćina. Povorku predvodiće Svečani orkestar policije Srbije.

Program festivala čini i izložba ''Međunarodnog likovnog konkursa Radost Evrope''. Ovogodišnja izložba već 14 put od svog osnivanja predstavlja najuspelije radove mladih likovnih stvaralaca iz zemlje i inostranstva. Na konkursu su učestvovali pojedinci, predškolske ustanove, škole, dečji likovni ateljei, dečji kulturni centri i slične ustanove i asocijacije.



Pravo učešća su imala sva deca sveta, uzrasta od 5 do 18 godina. Na adresu DKCB stiglo je preko 2.500 radova iz gradova širom Srbije, ali i iz bivših jugoslovenskih republika - Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije Slovenije; iz Albanije, Argentine, Belorusije, Bugarske, Indije, Indonezije, Kine, Litvanije, Mađarske, Malezije, Nemačke, Rumunije, Rusije, Poljske...

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE