• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren Tesla Fest 2012

U Novom Sadu svečano je otvoren 26. Međunarodni festival inovacija, znanja i stvaralaštva Tesla Fest 2012 .

"Veoma sam ponosan što se ovakav festival održava u našem gradu i to je još jedna potvrda da Novi Sad ima veliki potencijal, pre svega u pogledu intelektualnog kapitala. Drago mi je što festival okuplja inovatore, pronalazače i preduzetnike iz različitih zemalja i što prkosi izazovima već 26 godina i opstaje uprkos ekonomskoj krizi", izjavio je član Gradskog veća za privredu mr Goran Sečujski i poželeo posetiocima lepe trenutke na festivalu, a izlagačima da ostvare komercijalni uspeh sa svojim idejama.

Ovogodišnji Tesla fest, kako je prisutne podsetio predsednik te manifestacije Anđelko Glavašević, s razlogom je otvoren upravo 12. oktobra, jer je na taj dan 1887. godine Nikola Tesla američkom Zavodu za patente prijavio svoja dva epohalna otkrića.

U okviru festivala, koji će trajati do 15. oktobra, biće održane mnogobrojne izložbe inovacija, novih proizvoda i tehnologija, kao i niz seminara, promocija i konferencija.

Najboljim učesnicima biće dodeljene nagrade i priznanja, kao i zlatna plaketa Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO) za najuspešniju inovaciju u protekloj godini.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE