• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijave protiv izbačenih članova ULUS-a

Sedmoro članova isključeno a dvoje dobilo opomene na Skupštini ULUS-a. Protiv isključenih članova podnete i krivične prijave, regularna uprava mora da obija sopstvene kancelarije zbog promenjenih brava.

Udruženje likovnih umetnika Srbije već nedeljama je u stanju prevrata. Na Skupštini održanoj sinoć u paviljonu "Cvijeta Zuzorić" uz prisustvo 117 članova doneta je odluka da se sedmoro njih isključi, a dvoje dobije i opomene zbog nasilnog preuzimanja upravljanja udruženjem.

Sedmoro isključenih članova su Mirjana Denkov, Dragoslav Krnajski, Zdravko Vajagić, Dobrica Kamparelić, Nataša Ivanić, Miroljub Filipović i Vlasta Mikić, a javnu opomenu su dobili Anica Vučetić i Vlada Ristivojević.

Isti članovi sebe nazivaju Radnim predsedništvom Vanredne skupštine ULUS-a, i protiv nekih od njih podnete su i krivične prijave zbog neovlašćenog uzurpiranja prostorija, menjanja brava na kancelarijama, krađe pečata, neovlašćenog uzimanja novca iz blagajne i blokiranja rada regularno izabranog rukovodstva.

Samozvano Radno predsedništvo jutros je saopštilo da je tokom noći provaljeno u "Cvijetu" u odsustvu bilo kog zaposlenog u objektu, i da je policija na prijavu o "novom obijanju" reagovala nezainteresovano.

Regularno predsedništvo, međutim, kaže da nije reč o provali već su oni prinuđeni da obijaju vlastite kancelarije jer je samozvano predsedništvo promenilo brave.

Po Statutu ULUS-a i Zakonu o udruženjima, Skupština kao najvažnije telo ima ovlašćenje da donosi odluke o isključenju svojih članova. Skupština je proglasila ništavnim sve odluke koje je donela vanredna Skupština koja je nelegalna jer nije imala pet odsto potpisa članstva za njeno sazivanje.

Takođe je odlučeno da prva naredna Skupština ULUS-a bude izborna.

(MONDO, Agencije, foto MONDO - Snežana Nikolić)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

slikar

Strašno je šta se dešava sa našim udruženjem. Ta grupa ljudi što je izbačena,izazvala je najveći skandal od osnivanja ULUSa. Hakovan je i zvanični sajt www.ulus-art.org,oteti su kompijuteri sa svim podacima članova, pečati, itd...a svim članovima se svakodnevno serviraju dezinformacije. Verovatno iza njih stoji neko ko hoće da preuzme ekskluzivnu lokaciju na Kalemegdanu - paviljon Cvjeta Zuzorić. Slične, vrlo ozbiljne probleme je imao i do nedavno Beo zoo vrt.

SERIJE