• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bečlije protiv muške golotinje

Ugledni bečki muzej "Leopold" našao se na udaru javnosti zbog plakata sa potpuno golom trojicom fudbalera kojima najavljuje izložbu muških aktova.

Naime, pre nekoliko dana u austrijskoj prestonici su osvanuli bilbordi i plakati na kojima su trojica "ko od majke rođena" muškarca, na šta su Bečlije žestogo reagovale, pa je muzej morao da ih cenzuriše, piše "Rojters".

"Stiglo nam je mnogo primedbi i zato smo morali da na bilborde stavimo crvenu traku. Mnogi plakati su na 'ključnim mestima' već išarani sperejevima. Žao nam je što se to dešava jer smo već uveliko u 21. veku i mislili smo da je ostvaren mnogo veći napredak, bar kada je umetnost u pitanju", rekao je portparol muzeja Klaus Pokorni.

On kaže i da su do sada organizovali nekoliko sličnih kampanja za izložbe ženskih aktova i da nikad niko nije ovako regovao.

Izložba, koja za cilj ima da pokaže kako se muški akt razvijao kroz istoriju umetnosti, biće otvorena ovog vikenda i trajće do 28. januara.

Ako se u tom periodu nađete u Beču, ne propustite ovu zanimljivu izložbu.

(MONDO)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Netolerantni.

Nisu to Beclije, to su Srbi iz dijaspore. :)

The Boss

Pa idi do sajta preko linka koji je ostavio Mondo. Meni ovo vise lici kao izlozba za muskarce koji vole da gledaju muskarce, ako me razumes. Dakle, homoseksualna izlozba. Samo mi nije jasno sto je to u Becu pod udarom javnosti, zar oni ne prihvataju takve razlicitosti?

Aleksandra

Ma jes', nije fer! A zenska golotinja je dozvoljena....kakva ravnopravnost :(

SERIJE