• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JDP i Atelje u mraku, ako se uprava ne javi

Dogovor između Pozorišta na Terazijama i Elektrodistribucije Beograd je postignut i ovom pozorištu više ne prete isključenja. Situacija je nešto drugačija za Atelje 212 i JDP.

"Sa upravom Pozorišta na Terazijama potpisan je Protokol o izmirenju duga od pet miliona dinara, zbog čega im je još sinoć uključena struja", rekla je portparolka EDB-a Sandra Alagić domaćim agencijama.

Alagićeva je rekla da će pozorište deo duga uplatiti odmah, dok će ostatak vraćati na rate.

“Mi cenimo to što je uprava Pozorišta na Terazijama odmah reagovala, pa smo im omogućili ovakav način plaćanja. Neverovatno je da građani sa platama od 200 evra uspevaju na vreme da izmire svoja dugovanja prema EDB-u, a ovde imamo slučaj da se struja ne plaća godinama”, rekla je Alagićeva za Studio B.

Sekretarka Pozorišta na Terazijama Slavica Mitić potvrdila je agenciji Beta da sada imaju struju i da će detalji o izmirenju duga sa EDB-om biti dogovoreni u toku dana.

"Struja je sinoć uključena i u Ateljeu 212, kako bi predstave mogle da se odigraju, ali nam se iz Uprave tog pozorišta još niko nije obratio za dogovor", rekla je Alagićeva.

"Ukoliko se ni danas niko ne pojavi struja će Ateljeu 212 biti isključena", rekla je Alagićeva i dodala da EDB ne sme da dozvoli da jedno pozorište bude privilegovano u odnosu na druge potrošače.

Atelje 212 duguje EDB-u 8,3 miliona dinara za struju, a najveći dužnik je Jugoslovensko dramsko pozorište sa 14 miliona dinara duga za električnu energiju.

Iz Jugoslovenskog dramskog pozorišta rekli su da očekuju isključenja danas i da nije u pitanju novi dug, već dugovanje od pre četiri godine koje oni ne mogu da isplate.

“Plan uprave JDP-a je da se predstave održe pomoću agregata. Bilo bi dobro da beogradska pozorišta ne ostanu u mraku i da zbog toga budu zatvorena”, rečeno je za portal Telegraf.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

perica

"beogradska pozorista konacno dostigla brodvejska. Ni jedna ni druga nemaju struje".

SERIJE