• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Pravda belog muškarca" u Domu omladine

Izložba fotografija biće otvorena u utorak, i trajaće do 20. decembra.

Autor izložbe je Milorad Mića Stajčić, a fotografije potpisuje Branko Starčević.

Kada kažemo "čovek" na šta prvo pomislimo? Ako bi vanzemaljci trebalo da kindapuju jedno tipično ljudsko biće koga bi izabrali? Kako nam se prezentuje pojam čoveka kada otvorimo udžbenik anatomije? Gotovo u 99 odsto slučajeva to je beloputi muškarac prijatnog izgleda starosti izmedju 30 i 50 godina. Izložba "Pravda belog muškarca" se bavi odnosom stereotipa čoveka - belog muškarca i ostalih ljudi koji usled rasne, polne, starosne i ostalih razlika nose još neki naziv u svom opisu.

Mića Stajčić je umetnik iz Beograda. Studirao Fakultet organizacionih nauka i Fakultet likovnih umetnosti gde je i diplomirao vajarstvo u klasi prof. Mrđana Bajića. U svom umetničkom radu osim skulpture izražava se i putem raznih instalacija, video radova, performansa, fotografije. Najčešća tema su potrošačko društvo, razni ljudski tabui i društvene vrednosti koje kroz najčešće provokativan pristup pokušava da razgoliti. Član je ULUS-a, radi u računarskoj firmi, predaje vajarstvo u Centru za likovno obrazovanje Šumatovačka. Imao šest samostalnih izložbi i učestvovao na mnoštvu grupnih u zemlji i inostranstvu.

Branko Starčević je fotograf iz Beograda. Profesionalnu karijeru započeo 2005. godine u u advertajzing agenciji “Orange Studio”. Od 2008. godine radi kao freelance fotograf. Godine 2010. osniva “B Light Studio” u okviru kojeg nastavlja profesionalnu posvećenost advertising fotografiji, a paralelno razvija svoje umeće koje ga dalje vodi kako u smeru komercijane tako i prema umetničkoj fotografiji. Najbolje se izražava u arhitekturi, portretima i hvatanju i oživljavanju svakodnevnih, naizgled dosadnih situacija. Imao jednu samostalnu izložbu i učestvovao u nekoliko grupnih.

Izložba će biti otvorena u utorak, 4. decembra u 19 časova u Galeriji Doma omladine Beograda, i trajaće do 20. decembra.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE