• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čigra" u Zvezdara teatru

Predstava Viktora Lanua "Čigra" u režiji Božidara Đurovića biće premijerno izvedena večeras na Novoj sceni Zvezdara teatra.

U predstavi igraju Milan Lane Gutović i Igor Đorđević. Scenograf predstave je reditelj Đurović, kostimograf je Marina Medenica, kompozitor Vladimir Marković, a sa francuskog je tekst prevela Ivana Dimić, saopšteno je iz tog teatra.

''U demokratskim društvima građanin je vrlo kratko u fokusu političke oligarhije, a pita se samo jedan dan, na izborima. I to ne svake godine. U međuvremenu, dok bivstvujemo između glamura kampanja i izneverenih očekivanja, na marginama društvenih prioriteta, dok gladujemo, ništa nam drugo ne preostaje nego da se smejemo - da ne bi plakali'', rekao je reditelj o predstavi.

On navodi da u toj igri u kojoj, surovoj i obesmišljenoj stvarnosti, pokušavamo da podarimo bilo kakav smisao mi smo poput čigre - uporno održavamo ravnotežu, svesni neminovnosti pada.

''Ova predstava govori o dvojici 'glasača' iz te velike mašine, koji se poigravaju sa društevnom zbiljom u iščekivanju 'novih' izbora. Smeju se, da ne bi plakali'', dodaje Đurović.

Reprize predstave su 21. i 28. decembra.

(Tanjug, foto sajt Zvezdara teatra)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE