• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dobričin prsten" za Mikija Manojlovića

Ovogodišnju nagradu "Dobričin prsten" za životno delo dobio je istaknuti glumac Predrag Miki Manojlović, saopštilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije.

Manojlović je 28. laureat tog visokog staleškog priznanja, a u konkurenciji je ovoga puta bilo ukupno 15 istaknutih glumica i glumaca.

Pored njega, kandidovani su bili i Radmila Andrić, Mirko Babić, Vlastimir Velisavljević, Milan Gutović, Milena Dravić, Sonja Jauković, Đorđe Jelisić, Mirjana Karanović, Dragan Nikolić, Marko Nikolić, Nikola Simić, Ljiljana Stjepanović, Renata Ulmanski i Đurđija Cvetić.

Podršku dodeli nagrade dali su Ministarstvo kulture i informisanja Srbije i Sekretarijat za kulturu grada Beograda. Termin i mesto održavanja svečanosti uručenja zlatne kopije prstena Dobrice Milutinovića Predragu Mikiju Manojloviću biće saopšteni naknadno.

Manojlović je rođen u porodici pozorišnih glumaca, a posle završene Akademije 1972. uglavnom je igrao u pozorištu. Karijeru na televiziji počeo je u seriji "Otpisani" (1974). Igrao je u kultnoj seriji "Grlom u jagode" (1976) režisera Srđana Karanovića.

Posle filma "Podzemlje" (1995) Emira Kusturice, radio je i u inostranstvu, a neki od poznatijih domaćih filmova u kojima je ostavario velike uloge su "Crna mačka beli mačor", "Tuđa Amerika", "Tango argentino", "Mi nismo anđeli", "Zavet"...

Za zasluge u oblasti pozorišta i filma u jugoistočnoj Evropi, 2011. je proglašen za počasnog doktora Evropske filmske akademije.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vuki

Zasluzeno,Miki jedan od nasih najboljih glumaca ikada!

SERIJE