• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barokni spektakl Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija i kontratenor Jurij Minjenko nastupiće u petak u 20 sati u Kolarčevoj zadužbini pod vođstvom dirigenta Jorgosa Petrua, a na programu koncerta su barokna dela Hendla, Vivaldija, Korelija, Ramoa i Gluka.

Ukrajinski pevač Jurij Minjenko po prirodi je bariton, za šta se prvobitno i školovao, ali je kasnije promenio fah i postao jedan od najcenjenijih kontratenora današnjice.

Minjenko je prvi ukrajinski pevač i kontratenor koji se plasirao u finale čuvenog međunarodnog takmičenja operskih pevača u Kardifu koje je organizovao "BBC".

Scenski angažmani Jurija Minjenka obuhvataju brojne uloge u baroknim, klasičnim i romantičarskim operama, a on je nastupao sa orkestrima u Evropi, Aziji i SAD-u.

Dirigent Jorgos Petru svetski je priznat specijalista za barok, sa naglaskom na istorijski autentične interpretacije opera i instrumentalne muzike.

Koncert Beogradske filharmonije i Jurija Minjenka biće organizovan u ciklusu "Vremeplov" u jubilarnoj sezoni i u duhu proslave 90. godina rada orkestra.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE