• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slovenačka filharmonija na Kolarcu

U okviru redovne koncertne sezone Beogradske filharmonije večeras će pred publikom u Kolarčevoj zadužbini nastupiti Slovenačka filharmonija.

Beogradskoj publici će se predstaviti i dva mlada slovenačka umetnika, dirigent Simon Krečić i solistkinja, flautistkinja Eva Nina Kozmus.

Koncert je iz ciklusa "Pika-Točka-Tačka", projekta koji su prošle sezone pokrenula tri orkestra u regionu: Beogradska, Zagrebačka i Slovenačka filharmonija.

Osim nastupa u matičnim gradovima, projekat podrazumeva i međusobna gostovanja, tako da publika u okviru redovne koncertne sezone svojih filharmonija, ima priliku da čuje i druge dve nacionalne filharmonije.

I ove sezone tri orkestra, svaki u svom gradu, imaju poseban abonman u okviru kojeg će održati pet koncerata sa identičnim dirigentima, solistima i programima.

Prema najavi Beogradske filharmonije, osnovna ideja druge sezone projekta regionalne saradnje tri orkestra je da promoviše mlade i uspešne umetnike iz regiona.

Na koncertu u Beogradu Slovenačku filharmoniju predvodiće mladi umetnik, dirigent i pijanista Krečić koji je 2005.godine završio postdiplomske studije klavira na Visokoj umetničkoj školi u Bernu kod Aleksandra Madžara od kada sa pođednakim uspehom gradi karijeru dirigenta, pijaniste i kamernog mizičara.

Solistkinja na koncertu će biti 18.godišnja slovenačka flautistkinja Kozmus koja je stekla status zvezde nakon pobede na evrovizijskom takmičenju za mlade umetnike.

Na koncertnom programu Slovenačke filharmonije je Slovenačka rapsodija za gudače "Sijaj, sijaj sonce" Pavla Merkua, Koncert za flautu i orkestar Karla Fridriha Emanuala Baha i Četvrta simfonija Petra Iljiča Čajkovskog.

Beogradska filharmonija u Zagreb i Ljubljanu putuje krajem maja.

(MONDO, Agencije)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE