• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za ljubitelje klavirske muzike

Mlada umetnica Bojana Dimković, čembalistkinja i pijanistkinja sa brojnim nacionalnim i nagradama s međunarodnih takmičenja, održaće klavirski resital u utorak, 22.januara, u Svečanoj sali Skupštine grada.

Organizator koncerta "Jugokoncert" najavio je da će Dimkovićeva na solističkom koncertu izvesti Virtemberg sonatu br. 3 e-mol Johana Sebastijana Baha, Sonatu As-dur Jozefa Hajdna, Skerco br. 1 h-mol Fridriha Šopena, "Slike" Kloda Debisija i "Muzika ričerkata" (izbor) Djerđa Ligetija.

Pijanistkinja i čembalistkinja Dimković veoma je rano ispoljila talenat osvojivši najviše nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima, među kojima su "Petar Konjović", "Nikolaj Rubinštajn" i takmičenja u Strezi.

Sa šesnaest godina, kao stipendista škole za muzičke talente Persl u Londonu, školovanje nastavlja u Engleskoj. Potom je na čuvenoj Gildhol školi za muziku i dramu u Londonu diplomirala i završila dvostruke master studije: klavir, kamerna muzika i istorijsko izvođenje. Posle završetka studija, dve godine bila je u ovoj ustanovi saradnik u nastavi.

Pored solističke karijere, aktivna je i kao kamerni muzičar, dobitnik je nagrade za korepeticiju Henri Ričardson i finalista je svetskog takmičenja "Ketlin Ferije".

Nakon uspeha na Takmičenju čembalista Brodvud 2009.godine, postaje član više ansambala za baroknu muziku.

Nastupala je u Srbiji, Italiji, Irskoj i Velikoj Britaniji u najprestižnijim dvoranama: Vigmor Hol, Bakingemska palata, Rojal Festival Hol, St. Martin in the Fields.

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dweezil

A wonderful job. Super helpufl information.

SERIJE