• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudija Dred je homoseksulac?

U najnovijem izdanju poznatog stripa "2000 AD", prikazuje Dreda kako ljubi drugog muškarca.

Pisci legendarnog stripa izazvali su uzbunu među obožavaocima, kada su objavili novo izdanje, prikazujući njihovog miljenika kako geja.

Najnovije izdanje stripa "2000AD" pod nazivom "Closet" bavi se problemima kroz koje prolaze tinejdžeri. Na prvoj strani internet izdanja, prikazan je Dred, sudija-policajac iz budućnosti, kako ljubi momka u gej klubu.

Reakcija na tizer bila je različita, ali za sve svakako čudna…neki su čak pretili da će spaliti strip kada se nađe u štapmanom izdanju.

"Zaista su reakcije bile ekstremne. Dred je oduvek bio satiričan, bar kad su ovako ozbiljne teme bile u pitanju i ovo je jedan od primera", pisalo je u saopštenju izdavača, koje objašnjava da postoji preokret u priči I da nije sve tako kako početak najavljuje.

O Dredovoj seksualnosti i pisac Rob Vilijams je imao stav.

"Šta god da je u pitanju, to osećanje je zakopano ispod ljubavi prema zakonu. Da li možete da zamislite šta bi se dogodilo kad bi sva ta represija nestala, barem na trenutak? Naravno, Dred bi mogao da bude gej", objašnjava Vilijams i dodaje da ne možete da ostanete ravnodušni na njegovu uniformu koja je od kože i lanaca. Njegova osećanja su duboko sakrivena i malo je verovatno da će ih neko otkriti.

Isto tako Vilijams tvrdi da su stripovi pravo "mesto" da se pokrene tema poput homofobije.

"Dokle god ste verni liku tokom čitave priče - a mislim da ‘Closet’ jeste - možete da provučete razne teme. Ako to dirne nekoga u živac, još bolje. Više bih voleo da imam provokativnu priču nego uobičajenu. Osim toga, smeštanje Dreda u gej klub prepun muškaraca koji su obučeni kao on je prilično zabavna slika. Samo zbog toga je bila vredna pisanja."

Strip će se naći u prodaji od sledeće srede.

(MONDO)



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE