• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pozorište na Terazijama opet upozorava

Reprezentativni sindikati Pozorišta na Terazijama najavili su da će održati drugi štrajk upozorenja, 20. februara od 19 do 20 sati u holu ispred sale tog teatra.

"Štrajk je posledica više neuspelih pokušaja u proteklih 14 meseci, kao i nepromenjenog stanja posle prvog štrajka upozorenja od 13. februara", saopštili su Samostalni sindikat i Sindikat muzičkih umetnika.

Oni traže odlazak direktora Mihaila Vukobratovića zbog "ugrožavanja rada kuće i socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih, uz kršenje zakona i etike".

Ova dva sindikata kritikuju i osnivača Pozorišta na Terazijama - Skupštinu Beograda da svojim nereagovanjem faktički štiti direktora.

"Drugi štrajk upozorenja je još jedan pokušaj, pre obustave rada, da javnosti ukažemo na probleme javne ustanove kulture, koja se finansira iz budžeta Beograda", ističu u saopštenju.

Uprava Pozorišta na Terazijama je u više navrata u proteklih godinu dana odbacila optužbe sindikata.

Sekretarijat za kulturu Beograda je 14. februara pozvao sindikate Pozorišta na Terazijama da odustanu od štrajka, ističući da je već u toku komunikacija radi rešavanja problema i da su "u tom procesu već napravljeni važni pomaci".

U Pozorištu na Terazijama u toku je postupak kontrole poslovanja koji sprovodi Agencija za budžetsku inspekciju, pa je za dalje razmatranje navoda sindikata potrebno sačekati izveštaj o kontroli, ukazuju u Sekretarijatu za kulturu.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Buntovnica

Kada bi mi bili svesni koliko su naši glumci i režiseri obrazovani ne bismo bili tako nezainteresovani za pozorište i to šta se tamo dešava.Reći ću samo da mi nismo Holywood i kod nas ne glumi svaka nepismena šuša.

SERIJE