• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Operske arije na koncertu Filharmonije

Rafael Pajare, aktuelni pobednik međunarodnog takmičenja za mlade dirigente Nikolaj Malko, dirigovaće na koncertu Beogradske filharmonije u petak 22. februara.

Kao solisti nastupiće i sopran Marija Kuhar Šoša i bariton Matija Meić iz Hrvatske.

Uz gostujuće umetnike, istaknutu ulogu na koncertu imaće i mladi vođa violončela Nemanja Stanković, kao solista u Merkadanteovoj Fantaziji na teme iz opere Lučija de Lamermur. Ostatak programa čine odabrani odlomci iz Mocartovog Don Đovanija, Donicetijevog Don Paskvalea i Gunoovog Fausta.

Pajare je poreklom iz Venecuele, odakle je došlo i dirigentsko čudo Gustavo Dudamel, a za njim čitava generacija mladih dirigenata koji odnose nagrade na velikim takmičenjima i za koje se otimaju orkestri širom sveta.

Tako je i prošle godine na takmičenju Malko, u oštroj konkurenciji najvećih dirigentskih nada, pobedio Pajare, dirigent i hornista, predstavnik jedne od najboljih svetskih škola El Sisteme, i time otvorio sebi vrata velikih svetskih orkestara.

Nekadašnjeg Dudamelovog asistenta u bliskoj budućnosti očekuju nastupi sa brojnim evropskim orkestrima, kao i dalji razvoj pod mentorstvom Lorina Mazela.

Pajare je u ovoj sezoni već dirigovao Slovenačkom i Zagrebačkom filharmonijom, kao jedan od mladih umetnika koji učestvuju u ovogodišnjem projektu Pika -Točka - Tačka.

“Uživao sam sarađujući sa sva tri orkestra i ideja da se pokrene ovakav projekat je odlična. Već sam imao dobre koncerte u Ljubljani i Zagrebu, a posle tri dana u Beogradu sam prezadovoljan. Posle ovog regiona, idem dalje – Španija, Irska, Meksiko, Amerika, a posebno se radujem predstojećoj saradnji sa mojim mentorom Lorinom Mazelom – on je ne samo vrhunski dirigent, već i veoma upečatljiva ličnost, rekao je Pajare.

Sledeći koncerti Filharmonije iz ciklusa Pika-Točka-Тачка su u maju, kada će orkestar gostovati u Ljubljani i Zagrebu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE