• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro Treći beogradski festival tanga

Uskoro počinje Treći beogradski festival tanga "Tango pomaže da svet postane bolji".

Uskoro počinje Treći beogradski festival tanga "Tango pomaže da svet postane bolji".
Ljubitelji ove igre tvrde da čovek nikada nije toliko star da ne bi mogao da igra ovaj zanimljivi kosmopolitski ples koji je osvojio svet Tango spektaklom 7. septembra u 20 časova biće svečano otvoren Treći beogradski tango festival u Kolarčevoj zadužbini, a publika će uz zvuke Beltango kvinteta moći da uživa u plesu parova iz Argentine, Japana, Italije, Slovenije i Grčke, kao i u zanimljivom glasu Huana Eduarda Himeneza, soliste iz Urugvaja. Do 10. septembra Beograđani će moći da uživaju u Tango balu u 21 čas u Domu Vojske (8. septembra), a dan kasnije na sceni Bel etaž u "Madlenijanumu" u Zemunu biće održana Gran milonga - veliko plesno veče na kom mogu, uz profesionalce, učestvovati i drugi ljubitelji tanga. Radionice će tokom festivala držati inostrani plesači u Muzičkoj školi "Vojislav Vučković" u Beogradu, a za kraj 10. septembra predviđen je spektakl na Trgu Republike, pod vedrim nebom, uz Beltango kvintet i Tango juventud orkestar.

Ljubitelji tanga tvrde da čovek nikada nije toliko star da ne bi mogao da igra ovaj zanimljivi kosmopolitski ples koji je osvojio svet. Iako mnogi u njemu pronalaze samo erotski aspekt dovoljno je reći da je on mnogo više od toga, prava filozofija življenja. Svakog marta u Buenos Ajresu oko 500 plesnih parova igra na gradskim trgovima u okviru velikog festivala, a doći tu znači shvatiti o čemu je reč. Zanimljivo zvuči i to da širom sveta postoje turističke agencije koje se bave organizovanjem poseta velikim tango festivalima na svim kontinentima, a zahvaljujući Beogradskoj tango asocijaciji i naš festival je dospeo na tu mapu.

Dobri znalci tanga tvrde da ples s nepoznatom osobom koju držite u naručju pomaže da ovaj svet postane bolji, druželjubiviji i tolerantniji. Poznato je koliko se današnji čovek plaši bliskosti sa drugim ljudima. Osim toga tango vraća inicijativu muškarcu jer on je taj koji bira.

U toku četiri festivalska dana Beograđani će ove godine imati priliku da vide dva para iz Argentine, to su Serđo Kortazo u Loredana de Brasi, Gustavo Rosas i Gizela Natoli, zatim Kenji Nozava i Liliana Nakada dolaze iz Japana, Alberto Bersini i Nikoleta Pregnolato stižu iz Italije, Blaž Bertoncelj i Andreja Podlogar iz Slovenije i Vasilis Dukas i Eirini Filipou iz Grčke.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE