• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogat program 72. Vukovog sabora

Centar za kulturu "Vuk Karadžić" u Loznici, lokalna uprava i "Vukova zadužbina" iz Beograda domaćini su tradicionalne kulturne manifestacije "Vukov sabor", koja se, po 72. put, održava u Tršiću i Loznici od 11. do 17. septembra.

Sabor će, u Vukovom domu kulture u Loznici otvoriti ministar za dijasporu Vojislav Vukčević i predsednik opštine Šavnik Tomaš Ćorović, a iste večeri u galeriji "Mina Karadžić" biće otvorena izložba fotografija "Šavnik-Petnjica".

Završna svečanost, na kojoj će besediti književnica i donedavno ambasador SCG u Norveškoj Vida Ognjenović, biće održana na Saborištu u Tršiću u nedelju.

U okviru Sabora biće priredjeno više priredbi u Loznici i Tršiću, rodnom mestu velikog kulturnog stvaraoca i reformatora srpskog jezika Vuka Stefanovića Karadžića, kao i u Zadužbini u Beogradu.

U Legatu Miće Popovića u Loznici, 12. septembra, biće održano veče Matice srpske, na kojoj će biti reči o Teslinim tragovima u Matici i o Srpskom biografskom rečniku koji izdaje Matica.

Vukova zadužbina ima svoje "veče" u lozničkoj gimnaziji, u kojoj postoji njen ogranak, u sredu 13. septembra, a u četvrtak izdavačka kuća "Klio" predstaviće, u Muzeju Jadra, knjige iz serijala "Istorija privatnog života".

Na programu su još veče PEN-centra, veče guslara epske poezije, predstava "Ženidbe i udadbe" Jovana Sterije Popovića i koncert duhovne muzike.

Vukova zadužbina će, u okviru programa "Zadužbina u Vukove dane", organizovati u Beogradu, 16. septembra, okrugli sto na temu "Romansiranje istorije", na kome će moderator biti izdavač Zoran Hamović.

(Tanjug)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE