• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jaša Grobarov - 50 godina književnog rada

Predstavljanjem dve najnovije knjige Jakova Jaše Grobarova, u salonu Udruženja književnika Srbije (UKS) obeleženo je pola veka rada jednog od najautentičnijih beogradskih pisaca i boema.

O delu Grobarova, pesnika, pripovedača, romansijera, dramskog pisca, slikara, ali i o "lepoti i opasnostima" druženja sa njim govorila su tri pisca - Valjevca Petar Pajić, Slaven Radovanović i Andrej Jelić Mariokov.

O njemu su rekli - u osnovi pesnik, bilo šta da piše, nadrealista, zaslužio da udje u Ginisovu knjigu rekorda po onom kako živi i šta radi. Kažu - izjednačio je Grobarov ono o čemu piše i život, postao je sopstveni literaturni junak.

"Njegova peozija i kratke priče su tamno ogledalo naših duša odakle iskričavo izbija svetlost, noseći nadu da dobro ipak postoji. Njegova proza je sinonim za postmoderno. Jaša Grobarov je dete koje je ostarilo".

Publika prepunog salona UKS imala je priliku da čuje pesme iz knjige "Konj bez jahača" . Uz nju je predstavljena i knjiga kratkih priča "Ožiljci za sva vremena". Knjige je izdala kuća "Admiral buks".

Na pitanje da li sebe prepoznaje u pričama o njemu, Grobarov kaže - delimično. On, kako je rekao, ne zamera kako drugu kvalifikuju njhjegovu književnost, već kako je razumeju. Napomenuvši da nije dobar govornik, poznati beogradski boem je predložio publici da predju na tekuća pitanja.

Flašu viskija je otvorio njevog stari prijatelj, nekadašnji selektor bokserske reprezentacije, a sada predsednik srpske bokserske federacije Miroslav
Popović.

(Tanjug)



Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE