• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren jubilarni 40. BITEF

Predsednik Saveta BITEF-a, rediteljka i književnica Vida Ognjenović, otvorila je u petak uveče u Sava centru jubilarno, 40. izdanje tog prestižnog beogradskog pozorišnog festivala.

BITEF može da se podiči svojom 40. godišnjicom koja svedoči o njegovoj postojanosti i trajnom statusu, rekla je Ognjenovićeva i zahvalila njegovim osnivačima Miri Trailović i Jovanu Ćirilovu što su podarili Beogradu tu "pozorišnu avanturu".

Ognjenovićeva je istakla da se ovogodišnji BITEF posvećuje nedavno preminulom glumcu Petru Banićeviću koji je bio ljubitelj ovog festivala.

Svečanom otvaranju u Sava centru prethodila je ulična karnevalska povorka, inspirisana predstavama koje su obeležile BITEF u raznim periodima, pod motom "BITEF na kartu više".

Povorka, sastavljena od glumaca avangardnih beogradskih pozorišnih trupa, kao što su "Dah teatar", "Mimart", "Ister teatar", "Drama Mental Studio", "Splin teatar" i druge, kretala se od Trga Republike ka Sava centru, gde je festival svečano otvoren.

Prvu predstavu u glavnom programu BITEF-a, plesni spektakl "Bodi remiks/Goldberg varijacije" koji ispituje ekstremne mogućnosti ljudskog tela, večeras u Sava centru izvodi Kompanija Mari Šujinar iz Montreala (Kanada).

U glavnom programu, publika će do 30. septembra biti u prilici da pogleda petnaestak predstava u izvodjenju pozorišnih trupa iz Srbije, Kanade, Nemačke, Indonezije, Rusije, Švajcarske, Španije, Francuske, Danske, Madjarske, Makedonije, Slovenije i drugih zemalja.

BITEF će biti zatvoren 30. septembra u Sava centru, baletskim spektaklom "Balet za život" čuvenog francuskog koreografa Morisa Bežara, radjenim na muziku grupe "Kvin" i Volfganga Amadeusa Mocarta.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE