• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veličković u Nedelji kulturnih centara

Srpski slikar Vladimir Veličković predstavljaće Kulturni centar Srbije u Nedelji kulturnih centara, koja će biti održana u Parizu od 25. septembra do 1. oktobra, najavio je director centra Živadin Mitrović.

Nedelja kulturnih centara, manifestacija koja se održava već petu godinu, okuplja tridesetak stranih kulturnih centara u Parizu i odvija se pod pokroviteljstvom francuskog ministarstva kulture i skupštine grada.

Mitrović je rekao da je na programu veče posvećeno srpskom slikaru i francuskom akademiku, na kome će učestvovati poznati francuski filozofi, umetnici i teoretičari umetnosti, poput Enkija Bilala, Žana Lika Šalimoa, Alena Žufrua, Ernesta Tinjona Ernesta, Žanna Mišela Morisa i istoričara umetnosti iz Srbije Irine Subotić.

Francuski novinari su pokazali naročito interesovanje za gostovanje poznatog francuskog strip crtača i reditelja Enkija Bilala.

Strani kulturni centri u Parizu ove godine se predstavljaju sa po jednom značajanom ličnošću iz nacionalne kulture.

Danci, tako, dovode svog čuvenog reditelja Larsa Von Trira, Rusi su prezentaciju posvetili čuvenom klavirskom virtuozu i kompozitoru Dimitriju Šostakoviču, Irci dramaturgu Semjuelu Beketu, na stogodišnjicu rodjenja, Madjari kompozitoru Beli Bartoku, Česi piscu Francu Kafki, Portugalci pesniku Fernandu Pesoi, Turci reditelju Ilmasu Gineju.

U Kulturnom centru Srbije biće izložene dve Veličkovićeve velike slike i dva crteža, kao i mnogobrojne publikacije posvećene ovom umetniku, koji je početkom godine postao prvi Srbin u Francuskoj akademiji nauka i umetnosti.

(Tanjug)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE