• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba Jozefa Nadja u okviru BITEF-a

Izložba crteža istaknutog koreografa i pozorišnog umetnika Jozefa Nadja biće otvorena sutra uveče u Muzeju pozorišne umetnosti u Beogradu, u okviru pratećeg programa Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala (BITEF).

Na izložbi pod nazivom "Minijature" biće predstavljeni crteži radjeni mastilom, koje je Nadj stvarao dok je radio predstavu "Filozofi", inspirisanu tekstovima Bruna Šulca.

Crteži - mali prozori s pogledom na maštu reditelja, vode kroz raznolike svetove, ukazujući na to da svako biće, životinja ili čovek, možda skriva jednu drugu stvarnost, navodi se u saopštenju informativne službe BITEF-a.

Nadj će na ovogodišnjem jubilarnom, 40. BITEF-u učestvovati i kao reditelj, s predstavom "Poslednji pejzaž" (Last Landscape), koja će biti odigrana 25. i 26. septembra u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

"Poslednji pejzaž" - svojevrsni autoportret Nadja, iskazan gestom i slikom, uz mnoštvo maski, svetlosnih i video efekata i uz zvučnu pratnju kompozitora i perkusioniste Vladimira Tarasova, dočarava svet bačke ravnice i životarenja u rodnoj Kanjiži.

Jozef Nadj živi u Francuskoj od početka osamdesetih godina prošlog veka, a od 1995. godine vodi i Nacionalni centar za koreografiju u Orleanu. Producirao je oko 20 predstava, a autor je i brojnih izložbi fotografija, crteža i minijatura.

Predstava "Poslednji pejzaž" premijerno je izvedena 2004. godine na festivalu u Avinjonu, a radjena je u koprodukciji s Nacionalnim centrom za koreografiju iz Orleana i Fondacijom "Emilija Romanja teatra".

(Beta)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE