• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Oktobarski salon počinje 29. septembra

Oktobarski salon u Beogradu počeće 29. septembra i trajaće do 5. novembra, pod motoom "Umetnost, život i pometnja", koji je osmislio nemački kustos i umetnički direktor manifestacije Rene Blok.

Oktobarski salon u Beogradu počeće 29. septembra i trajaće do 5. novembra, pod motoom "Umetnost, život i pometnja", koji je osmislio nemački kustos i umetnički direktor manifestacije Rene Blok.

Na 47. Oktobarskom salonu radove će predstaviti 112 umetnika iz 33 zemlje, rekla je savetnik gradonačelnika Beograda Gorica Mojović, ocenivši da će ovogišnji Salon biti jedan od interesantnijih zbog angažmana Bloka, kustosa Barbare Hajnrih i učešća velikog broja gostiju iz inostranstva.

Blok je izrazio zadovoljstvo učešćem na Salonu, na čijoj je pripremi radio devet meseci istakavši da Oktobarski salon pruža internacionalni dijalog u formi umetnosti i da će zbog toga Beograd, pored Istanbulskog bijenala, postati "važan izvor impulsa" za celu jugoistočnu Evropu.

On je dodao da je izložba osmišljena kao kooperacija izmedju Kulturnog centra Beograda (KCB) i Kunsthale Fridericianum iz Kasela, gde će dela ovogodišnjeg Salona moći da se vide u novembru u okviru izložbe "Tud sam se uselio...".

Salon će biti održan u do sada najvećem broju galerijskih, muzejskih i alternativnih prostora - ukupno 14, medju kojima su Muzej "25. maj", Umetnički paviljon "Cvijeta Zuzorić", Muzej grada Beograda, Magacin "Nolit", Javno kupatilo, KCB - likovna galerija, Beogradski izlog, Galerija Artget i Dvorana KCB, Galerija FLU, Galerija Instituta Servantes, Salon muzeja savremene umetnosti, Legat Milice i Rodoljuba Čolakovića i Unutrašnji muzej Dragana Papića.

Na konferenciji za novinare je prikazano i vizuelno rešenje 47. Salona - rad "Umetnikova dilema" Roja Vare iz Finske, koje prikazuje čoveka u odelu kako stoji pred putokazom na kojem su označena dva pravca - jedna strelica pokazuje u pravcu života, a suprotna u pravcu umetnosti.

Organizatori su najavili da će u sredu uveče, u okviru programa Salona, biti otvorena izložba bugarskog umetnika Nedka Solakova "Baština", u Legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića.

Osnivač i pokrovitelj 47. Oktobarskog salona je Skupština Beograda, a organizator KCB.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE