• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorija filozofije u 10 tomova

Na Sajmu knjiga u Beogradu biće predstavljeno srpsko izdanje kapitalnog dela "Istorija filozofije" u deset tomova, britanske izdavačke kuće "Rautlidž".

Na Sajmu knjiga u Beogradu biće predstavljeno srpsko izdanje kapitalnog dela "Istorija filozofije" u deset tomova, britanske izdavačke kuće "Rautlidž".

Na Sajmu - od 24. do 30. oktobra - biće izložen treći tom "Istorije filozofije" koji se odnosi na Srednji vek, a do kraja godine biće objavljena i prva dva toma tog obimnog dela, naveo je izdavač, beogradski "Plato".

"Plato" će na sajmu predstaviti nove knjige nekoliko vodećih savremenih svetskih autora beletristike, medju kojima su Francuzi Mišel Uelbek i Žan d'Omerson, Rus Viktor Peljevin i Nemac Vinfred Georg Zebald.

Novi Uelbekov roman "Mogućnost ostrva" je životna priča Danijela 1, komičara čija je karijera na zalasku, koji se priseća svojih ljubavi i susreta s pristalicama jedne sekte. Uporedo s njegovom ispovešću nižu se komentari njegovih klonova, Danijela 24 i Danijela 25, hiljadu godina kasnije.

Taj roman izlazi iz okvira filozofske priče, mračne meditacije o ontološkoj mizeriji ljudskog postojanja i čita se kao direktan nastavak Uelbekovog prethodnog romana "Elementarne čestice" koji je takodje objavio "Plato".

U biblioteci "Posle Orfeja" objavljeni su romani francuskog pisca i akademika Žana d'Omersona "Bog, život i delo" i "Ljubav" nobelovke Toni Morison, kao i zbirka priča "Egzibicionizam" Britanca Tobija Lita koji pripoveda o apsurdnim i začudnim situacijama i likovima, ogrezlim u alkohol i promiskuitet.

"Plato" je objavio i Zebaldov roman "Saturnovi prstenovi", prvi iz njegove tetralogije kojom je stekao svetsku slavu. Reč je o hibridnoj formi koja se istovremeno može nazvati romanom, putopisom, autobiografijom, enciklopedijom, mitskom i istorijskom epopejom.

Biće predstavljena i "Sveta knjiga vukodlaka" Viktora Peljevina, roman u kojem se taj ruski pisac ruga buržoaskim vrednostima, famoznom zdravom razumu i generaciji menadžera, opisujući život demonskog bića nižeg reda u Moskvi, na početku trećeg milenijuma.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE