• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova scena u Beogradu "Maksima"

Nova beogradska scena za pozorišne i muzičke programe "Maksima" biće svečano otvorena u nedelju uveče kabareom "Dobra stara vremena" Lole Novaković i Radeta Marjanovića.

Nova beogradska scena za pozorišne i muzičke programe "Maksima" biće svečano otvorena u nedelju uveče kabareom "Dobra stara vremena" Lole Novaković i Radeta Marjanovića.

Reprezentativnu i dobro očuvanu svečanu salu u zgradi Jugoslovenskog rečnog brodarstva (u ulici Kneza Miloša, 82) zakupila je na tri godine kompanija "Maksima", koja se bavi finansijama, proizvodnjom i trgovinom hrane.

Direktorka "Maksime" Jadranka Podboršek izjavila je na konferenciji za novinare da je od suvlasnika kompanije Miše Prodanovića potekla zamisao da se "ovaj lepi prostor podari gradu kao scena za umetničke sadržaje, za poznate glumce, muzičare, ali i mlade talente i stvaraoce za decu".

Glavni menadžer Scene "Maksima" biće glumica Gordana Tasić, a umetnički rukovodilac Milan Obradović, osnivač Kult teatra i drugih nezavisnih pozorišta. Članovi Programskog saveta su glumci Jelica Sretenović i Zoran Cvijanović, novinar Vesna Baletić i deca Anastasija Petrović i Aleksandar Kojić.

Za sada su najavljeni glumački programi sredom uveče - 18. oktobra gost će biti Jelisaveta Seka Sablić, a 25. oktobra Ivan Bekjarev.

Program za decu održavaće se nedeljom, a 15. oktobra u podne otvoriće ga Branka Veselinović i Pedjolino. Naredne nedelje sa decom će se družiti Slobodan Ninković, a 29. oktobra Raša Popov.
Obradović je istakao da su u planu gostovanja kamernih predstava iz zemlje i regiona, a zatim i sopstvena produkcija domaće komedije. On je dodao da će u prvoj fazi Scena "Maksima" raditi kao akcionarski teatar, odnosno da će producenti i umetnici deliti rizik i dobit.

Sala JRB ima oko 250 mesta. Ulaznice će koštati 500 dinara za večernje, a 250 dinara za programe za decu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE