• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Čikago" u Beogradu 19. i 20. oktobra

Mjuzikl "Čikago", u režiji Kokana Mladenovića i koreografiji Mojce Horvat, premijerno će biti izveden 19. i 20. oktobra u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.

Mjuzikl "Čikago", u režiji Kokana Mladenovića i koreografiji Mojce Horvat, premijerno će biti izveden 19. i 20. oktobra u Pozorištu na Terazijama u Beogradu.

Direktor Pozorišta na Terazijama Mihajlo Vukobratović istakao je na konferenciji za novinare da je predstava radjena kao veliki scenski i muzičko-glumački spektakl, izrazivši nadu da će ovaj popularni svetski mjuzikl imati zapaženo mesto u beogradskom teatru.

U mjuziklu nastupaju dve ravnopravne glumačke podele, u skladu s kojima je reditelj Kokan Mladenović napravio i dve, donekle različite varijante predstave.

U prvoj podeli, u ulozi Velme Keli nastupa Ivana Knežević, dok je u drugoj ta uloga poverena Katarini Gojković. Roksi Hart tumače Sloboda Mićalović i Jelena Jovičić, dok Ejmosa Harta igraju Nikola Bulatović i Milan Antonić.

Uloga advokata Bilija Flina poverena je Draganu Vujiću i Ivanu Bosiljčiću, Mamu Morton igraju Hana Jovčić i Zinaida Dedakin, dok Meri Sunašce tumače Elizabeta Djorevska i Nebojša Babić.

Radnja mjuzikla "Čikago" odigrava se u istoimenom ozloglašenom američkom gradu dvadesetih godina prošlog veka. U središtu radnje je neodoljiva plavuša Roksi, neostvarena barska pevačica i žena koja je ubila svog ljubavnika, zato što nju "niko ne sme da ostavi!"

Došavši u zatvor upoznaje poznatu barsku pevačicu, smedjokosu i zaista "ubistvenu" Velmu, koja je ubila svoju sestru i muža zatekavši ih u preljubi. Velmu i Roksi brani slavni advokat koga interesuje samo novac.

Priča "Čikaga" je istinita, a nastala je kada je volonterka "Čikago tribjuna" Morun Votniken intervjuisala striptizetu koja je ubila svog ljubavnika. Votnikenova je kasnije napisala komad "Čikago", kao školski zadatak na predmetu dramskog pisanja Univerziteta u Jejlu.

Mjuzikl "Čikago", iako na prvi pogled mračnog sadržaja i oštrog satiričnog oslikavanja stanja u američkom društvu, bio je veoma popularan kod publike, a jedan od razloga su odlična muzika i koreografija, kao i izuzetna režija Boba Fosija, sedamdesetih godina 20. veka, kada je prvi put postavljen u SAD.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE