• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta nas sve očekuje na Sajmu knjiga?

Pripreme za ovogodišnji beogradski Sajam knjiga (od 24. do 30. oktobra) uveliko su u toku. Osim prezentacije novih izdanja i sajamskog popusta, izdavači najavljuju mnogo iznenadjenja za ljubitelje pisane reči.

Pripreme za ovogodišnji beogradski Sajam knjiga (od 24. do 30. oktobra) uveliko su u toku. Osim prezentacije novih izdanja i sajamskog popusta, izdavači najavljuju mnogo iznenadjenja za ljubitelje pisane reči.

Biblioteka grada će tih dana organizovati "Tramvaju zvanom želja", koji će prevoziti putnike od te biblioteke do sajamskih hala.

Poseban tramvaj na liniji 13, kao i prošle godine, biće opremljen katalozima i plakatima koji će informisati putnike o aktivnostima gradske biblioteke, njenim novim izdanjima i uslovima za učlanjenje.

Izdavačka kuća "Paideia" predstaviće novu ediciju "Džepna knjiga", a medju prvim izdanjima naći će se: "Atlas" Borhesa, "Jedan dan Ivana Denisoviča" Solženjicina, "Ćelava pevačica" i "Čas"
Joneska, "Duh Aleksandra Volfa" Gajta Gazdanova, "Tvrdoglavi puž" Rašida Budžere, "Putnik i njegova senka" Ničea, "Šest lica traži pisca" Luidjija Pirandela, "Velika sveska" Agote Kristof i druga.

"Paidejina" džepna izdanja prodavaće se na sajmu po ceni od 100 dinara, a po završetku manifestacije, njihova cena u knjižarama biće 150 dinara, rekao je Živadinović.

Izdavačko preduzeće "Buk & Marso", poznato kao izdavač licencnih luksuznih izdanja i kao kuća koja godinama štampa knjige Efraima Kišona i Fransoaz Sagan, za predstojeći sajam je pripremilo više novih naslova za decu i omladinu - drugo izdanje "Sabranih dela" Meše Selimovića, "Stara Grčka" Struve-Kalistova i "Gradovi u istoriji" Luisa Mamforda. Značajan poduhvat ovog izdavača je i serija rečnika.

Od luksuznih koprodukcionih knjiga tu su Larusov "Uradi sam", kao i dve slikovnice "Riznica najlepših bajki" i "Velika knjiga o životinjama" koja ima guliverovske dimenzije, metar sa 80 santimetara, i deca mogu po njoj da se šetaju i pužu.

Od svetskih bestselera "Buk & Marso" je odabrao "Kratku istoriju ljudske rase" Majkla Kuka, "Kardinalku" Barbare Goldštajn, "Zaboravljeni pergament" Filipa Vandenberga i "Zmajevo oko" Endija Ouksa.

Podršku promociji kanadske književnosti na Medjunarodnom sajmu knjiga u Beogradu daće osam pisaca iz te zemlje, saopšteno je iz ambasade Kanade u Srbiji.

Pored devet izdavača iz Kanade, koji će izložiti svoja izdanja na nacionalnom štandu te zemlje, na sajmu će gostovati kanadski autori: Elen Dorion, Elizabet Abot, Gaj Gavrijel Kej, Pan Bujukas, Sesil Ganjon, Džordž Melnik, David Albahari i Ljubica Milićević.

Na sajamskom štandu Kanade biće predstavljena i nova izdanja Kanadske putujuće izložbe knjiga, koja su stigla u organizaciji Asocijacije za izvoz kanadskih knjiga, kao i kolekcija savremenih kanadskih klasika koje je poslalo Ministarstvo za kulturu Kanade.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE