• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Službeni glasnik" najbolji izdavač u 2006.

Najbolji izdavač u 2006. godini je "Službeni glasnik" iz Beograda, saopštio je žiri 51. Medjunarodnog beogradskog sajma knjiga.

Najbolji izdavač u 2006. godini je "Službeni glasnik" iz Beograda, saopštio je žiri 51. Medjunarodnog beogradskog sajma knjiga.

"Službeni glasnik doživeo je temeljnu transformaciju od izdavača koji je prevashodno bio usmeren na objavljivanje zakonskih tekstova i njihovo tumačenje do objavljivanja najznačajnijih dela iz društvenih nauka i umetnosti", naveo je predsednik žirija Žarko Trebješanin.

U obrazloženju žirija naglašava se da je posebna vrednost izdanja "Službenog glasnika" u tome što se u više uspešnih istraživačkih knjiga "analizira i drama našeg društva".

Za najbolji izdavački poduhvat u 2006. godini proglašena je monografija "Morava" Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva iz Beograda, jer daje "naučno precizan i umetnički uzbudljiv opis ove reke-simbola i njenog mesta u srpskoj istoriji i kulturi".

Biblioteka "Agora" beogradske izdavačke kuće "Klio" i Kolekcija "Odgovori" autora Miloša Jevtića proglašene su za najbolje edicije u 2006. godini.
"Biblioteku 'Agora' koju već godinama izdaje 'Klio', čine pažljivo odabrane i savremeno napisane knjige o savremenim problemima...
'Agora' nas uči kulturi dijaloga i otvara nam nove duhovne vidike", naveo je žiri u obrazloženju.
Žiri je ocenio da kolekcija "Odgovori" sastavljena od 157 knjiga razgovora, koje je u emisiji "Gost Drugog programa" na Radio-Beogradu vodio Miloš Jevtić, predstavlja "jedinstveno svedočenje o našem dobu, izuzetno značajno za srpsku kulturu".

Za najbolju dečju knjigu u 2006. godini proglašena je knjiga Vladimira Andrića "Daj mi krila jedan krug", u izdanju "Kreativnog centra".
"Nagradjena knjiga veoma je srećan susret velikog pesnika, značajnog izdavača i modernog dečjeg senzibiliteta. Andrićeva pesnička zbirka ide u sam vrh savremene srpske književnosti za decu", navodi se u obrazloženju.

Pored Trebješanina, u žiriju su bili: Ratko Božović, Vladimir Cvetković, Miro Vuksanović, Aleksandar Jovanović, Ljiljana Levkov i Dušan Pajin.
Za najlepšu knjigu u 2006. godini proglašena je "Srbija 1914 - 1918" akademika Vladimira Stojančevića, u izdanju "Vojnoizdavačkog zavoda" i preduzeća "Svetlost sveta", u grafičkoj opremi Tihomira S. Ilijića, koju je štampala štamparija "Publikum" iz Beograda.

Žiri za ovu nagradu radio je u sastavu: Vesna Valjarević, Duško Trifunović, Nenad Stanković, Radomir Petrović i Svetozar Reljić.

Ove godine dodeljena je i nagrada za najbolju prezentaciju na beogradskom sajmu knjiga izdavačkom preduzeću "Klio" iz Beograda.
Odluku je doneo žiri u sastavu: Neda Todorović, Radivoje Dinulović i Goran Peković.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE