• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sajam knjiga posetilo 105.000 ljudi

Sajam knjiga u Beogradu za prva četiri dana, od 24. do 28. oktobra, posetilo je oko 105.000 ljudi, rekao je direktor preduzeća Beogradski sajam Andjelko Trpković.

Sajam knjiga u Beogradu za prva četiri dana, od 24. do 28. oktobra, posetilo je oko 105.000 ljudi, rekao je direktor preduzeća Beogradski sajam Andjelko Trpković.

Organizatori očekuju da će Sajam do zatvaranja, sutra u 20 časova, posetiti oko 145.000 ljudi s kupljenim ulaznicama, rekao je Trpković na završnoj konferenciji za novinare 51. Medjunarodnog beogradskog sajma knjiga.

Trpković je dodao da će ulaznice za sutrašnji sajamski dan koštati 120, umesto 180 dinara, dok će cena parkiranja po satu biti 30 dinara.

Najveća poseta zabeležena je 27. oktobra kada je organizovan Školski dan: medju 30.000 posetilaca najviše je bilo osnovaca i srednjoškolaca iz cele Srbije.

Na 51. Medjunarodnom beogradskom sajmu knjiga učestvuje više od 800 izdavača. Medju izlagačima je oko 300 izdavača iz 21 zemlje, na čelu sa Sjedinjenim Američkim Državama, koje su počasni gost ovogodišnje manifestacije.

Na sajmu učestvuju i izdavači iz: Kanade, Francuske, Velike Britanije, Italije, Grčke, Japana, Španije, Izraela, Portugalije, Brazila, Angole, Belorusije, Irana, Švajcarske, bivših jugoslovenskih republika, a prvi put i iz Indonezije i Pakistana.

Ovogodišnji sajam knjiga u Beogradu prati čak 800 akreditovanih novinara iz Srbije i inostranstva, oko 300 više nego prošle godine.

Organizatori su kao značajan podatak naveli i znatno veće prisustvo domaćih bibliotekara na sajmu - više od 2.000, koji su učestvovali na zajedničkom Forumu bibliotekara i izdavača.

Umetnički direktor manifestacije Zoran Hamović za narednu godinu je najavio nekoliko novina, medju kojima je veća prezentacija vrednih antikvarnih knjiga, kao i raznovrsniji izložbeni program.

Ove godine posetioci mogu da vide četiri tematske izložbe na galeriji Hale XIV, posvećene jubilejima Nikole Tesle i Jovana Sterije Popovića, ćirilici i grafičkom dizajnu.

Hamović je naveo da je tokom sajma ugovoreno i zvanično učešće srpskih izdavača na sajmovima knjiga u Kvebeku, Pečuju i Sarajevu.

On je podsetio da je u Sali "Slobodan Selenić" u Hali XIV tokom sajma održano oko 70 promocija domaćih i inostranih publikacija, četiri javne debate o problemima u domaćem izdavaštvu, a dodeljene su i sajamske nagrade.

U toj sali će ambasadori SAD i Italije koja će biti počasni gost narednog Sajma knjiga, potpisati "Otvorenu knjigu".

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE