• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Piratska izdanja na Sajmu knjiga

Direktor beogradske izdavačke kuće "Paidea" Petar Živadinović rekao je da se na štandovima pojedinih izdavačkih kuća na Sajmu knjiga u Beogradu prodaju piratska izdanja.

Direktor beogradske izdavačke kuće "Paidea" Petar Živadinović rekao je da se na štandovima pojedinih izdavačkih kuća na Sajmu knjiga u Beogradu prodaju piratska izdanja.

"Na štandu firme Maki Buk (Book), na galeriji Hale I Beogradskog sajma, našao sam piratska izdanja dela Jedanaest minuta i Zahir Paula Koelja", rekao je Živadinović novinarima.

Direktor "Pedie" pokazao je novinarima vidno različita originalna i piratska izdanja Koeljovih romana koja je kupio na štandu "Maki Buka".

Živadinović tvrdi da piratska izdanja knjiga, za koje je "Paidea" potpisala ugovore o autorskim pravima, prodaje i izdavačko preduzeće "Rad", na štandu u Areni Hale I.

Direktor "Paide" tvrdi da je reč o nelegalnim izdanjima dela "Pijanista" Alesandra Barika, "Nepostojeći vitez" Itala Kalvina i "Stilske vežbe" Rejmona Kenoa.

"Rad" je te knjige objavio 1998. i 1999. godine u popularnoj biblioteci "Reč i misao", a Živadinović tvrdi da, pošto je "Paidea" potpisala nove ugovore o autorskim pravima za objavljivanje tih dela, "Rad" nema pravo da ih i dalje prodaje.

Direktor "Rada" Simon Simonović rekao je Beti da ta firma ima uredno potpisane ugovore o autorskim pravima za sva tri dela i pravo da ih prodaje dok ne rasproda tiraž.

"Pravilo koje je ustanovio Savet Sajma knjiga jeste da izdavači u Areni Hale I prodaju samo svoja izdanja, bez obzira na to koliko su stara, i mi to poštujemo", rekao je Simonović koji je i predsednik Saveta Sajma knjiga u Beogradu.

Direktor "Rada" dodao je da je spreman da sve primerke tih knjiga pokloni "Paidei" i Petru Živadinoviću.

Živadinović je podneo krivičnu prijavu protiv firme "Maki Book" zbog neovlašćenog korišćenja autorskog i drugih srodnih prava, a prijavu će podneti i protiv preduzeća "Rad" čim mu inostrani zastupnici dela Barika, Kalvina i Kenoa pošalju zvaničan ugovor.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE