• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Knjige za decu u izdanju Book i Marso

Izdavačka kuća "Book i Marso" predstavila je na sajmu knjiga u Beogradu roman za decu "Plurkini musketari" autorke Silvije Otašević, koja živi i radi u SAD.

Izdavačka kuća "Book i Marso" predstavila je na sajmu knjiga u Beogradu roman za decu "Plurkini musketari" autorke Silvije Otašević, koja živi i radi u SAD.

Knjiga, čiji je prihod namenjen za pomoć deci s Kosova, u nedelju je promovisana na štandu pisaca iz rasejanja u Hali XIV Beogradskog sajma.

"Plurkini musketari" je roman o drugarstvu, koji kroz doživljaje glavne junakinje i njeno troje drugara - musketara, verno prenosi svet dečje mašte, rekao je na promociji pomoćnik republičkog ministra za dijasporu Miodrag Jakšić, koji i sam piše za decu.

Glavna junakinja, devojčica Plurka, ima jasan stav o životu, zna šta voli i ne voli, a problem nastaje kada u školi dobije domaći zadatak da navede ime svog najboljeg druga i da ga opiše sa tri reči.

To je lako za neko drugo dete, ali ne i za nju, jer je njen najbolji drug igračka Miki Maus i kad Plurka to prizna razredu, dolazi vreme za promene.

Prema oceni Jakšića, Silvija Otašević je "rodjeni pisac za decu" koji uspešno dočarava kako je "svako od nas razmišljao kada je bio dete".

Junakinja romana za decu u svom traganju za prijateljstvom i ljubavlju kao da otvara knjigu i starijoj čitalačkoj publici - roditeljima pa je njen Miki Maus velika metafora za put da se prevazidje otudjenje i usamljenost, rekla je Beti autorka.

"Book i Marso" objavio je i knjigu priča za decu "Kako smeh leči kijavicu" Sladjane Ristić, koje su nastale tokom njenog rada u umetničkoj radionici u domu za nezbrinutu decu "Moše Pijade" u Beogradu.

Većina priča iz te knjige ranije su objavljene u "Politikinom" dodatku za decu, "Nevenu", "Bjeloj pčeli" i drugim časopisima za decu, a poneke su se čule i u emisiji "Dobro jutro, deco" na Prvom programu Radio Beograda.

Prema rečima autorke, "priče odišu čarolijama i mnogim zagonetkama i odgonetkama koje su prisutne u stvarnom životu, a i u onom drugom, bajkovitom, koji čuvamo samo za sebe".

Otaševićeva i Ristićeva gostovaće tokom naredna dva meseca u domovima za decu u Beogradu, gde će predstaviti svoje knjige.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE