• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teatar Kolon zatvoren zbog renoviranja

Teatar Kolon iz Buenos Ajresa, najveća i jedna od najkvalitetnijih operskih sala u svetu, zatvoren je zbog obimnog renoviranja pred stogodišnjicu 2008.

Teatar Kolon iz Buenos Ajresa, najveća i jedna od najkvalitetnijih operskih sala u svetu, zatvoren je zbog obimnog renoviranja pred stogodišnjicu 2008.

Argentinska pevačica Mersedes Sosa održala je poslednji koncert u prepunoj sali. Teatar Kolon biće ponovo otvoren 25. maja 2008, kada će se navršiti 100 godina njegovog postojanja. Tom prilikom biće izvedena Verdijeva "Aida", upravo kao i na otvaranju sale 1908.

U medjuvremenu, obimnom rekonstrukcijom pozorištu će biti vraćen sjaj, ali i zadržana duša, obećala je uprava.

Oko 2.500 sedišta najveće operske sale u svetu - dugačke 75 i visoke 28 metara - biće uklonjeno, kako bi se poradilo na akustici i potom vraćeno.

To je prvi put da se Tetar Kolon renovira u tolikoj meri od otvaranja 1908. Tavanica je u potpunosti renovirana prilikom prve etape radova, koji su počeli 2001.

Desetine domaćih i stranih eksperata uključeni su u projekat, uključujući Francuza Alena Šarla Peroa, glavnog restauratora pariske Opere Garnije, kao i Italijanku Elizabetu Fabri, restauratorku opere Feniče u Veneciji.

Ukupan trošak radova procenjen je na 25 miliona dolara.

Tokom radova, komadi sa repertoara Kolona izvodiće se u drugim salama u Buenos Ajresu - opera, koncerata i baleta, ipak, će biti manje u 2007.

U Teatru Kolon dirigovali su Rihard Štraus, Igor Stravinski, Manuel de Falja, Arturo Toskanini, Zubin Mehta, Danijel Barenboim i Herbert fon Karajan.

Kolon je ugostio najveće svetske operske pevače - Enrika Karuza, Mariju Kalas, Monserat Kabalje i Lučana Pavarotija, kao i baletane - Vaclava Njižinskog, Rudolfa Nurejeva, Margot Fontejn i Antonija Gadesa.

(Beta)





Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE