• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Senke" nova zbirka priča Davida Albaharija

U Kulturnom centru Beograda predstavljena je nova zbirku priča Davidsa Albaharija - "Senke", u izdanju "Stubova kulture".

U Kulturnom centru Beograda predstavljena je nova zbirku priča Davidsa Albaharija - "Senke", u izdanju "Stubova kulture".

Za knjigu u kojoj je 27 priča, nastalih poslednjih godina, glavni urednik "Stubova kulture" Gojko Božović je rekao da donosi, za Albaharija tipične, tematske novine ali i poetičke promene, što tog pisca čini uvek svežim i nepredvidljivim.

Kao konstantu, kada je reč o Albahariju, on je naveo usredsredjenost na jezičko majstorstvo, kao i minuciozni, precizan rad na stilu.

Albahari, koji je prošle nedelje izabran za srpskog akademika, objasnio je da je za njega pisanje priča prilika da se poigra sa literarnim nasledjem kome pripada i prilika za retrospekciju.

Šta će ubuduće pisati, znaće kad se vrati u Kanadu, jer, kako je rekao, u Beograd dolazi da napuni "baterije" kada je reč o živom jeziku.

"Uvek posle boravka u Beogradu sedam da pišem, a voleo bih da to bude neki kraći roman", objasnio je pisac.

Svaki put zadivi ga broj novih naslova na Sajmu knjiga, a posebno se raduje knjigama svojih prijatelja-pisaca, kao što su Svetislav Basara i Mihajlo Pantić, a zanima ga i proza mladog Srdjana Tešića.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE