• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba povodom 20 godina od Borhesove smrti

Izložba "Alef", posvećena 20-godišnjici smrti jednog od najznačajnijih svetskih pisaca Horhea Luisa Borhesa, biće otvorena 15. novembra u Nacionalnoj galeriji u Beogradu. Postavka obuhvata radove slikara mlade generacije s beogradskog Fakulteta likovnih umetnosti, inspirisane čuvenom Borhesovom novelom "Alef", saopšteno je iz Instituta Servantes u Beogradu, koji je organizator izložbe.

Izložba "Alef", posvećena 20-godišnjici smrti jednog od najznačajnijih svetskih pisaca Horhea Luisa Borhesa, biće otvorena 15. novembra u Nacionalnoj galeriji u Beogradu.

Postavka obuhvata radove slikara mlade generacije s beogradskog Fakulteta likovnih umetnosti, inspirisane čuvenom Borhesovom novelom "Alef", saopšteno je iz Instituta Servantes u Beogradu, koji je organizator izložbe.

Radovi oslikavaju Borhesova pitanja prapočetka, žižnog centra svetlosti i boje, u kojoj se reflektuju "sva vremena, svi dogadjaji i svi svetovi".

Mitski, magični očaravajući svet Horhea Luisa Borhesa (1899 - 1986), podario je svetu nove simbole, a u zagonetkama drevnih priča pronašao je stare i uzdigao ih do opštih i opštepoznatih.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE