• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi roman Aleksandra Barika "Ova priča"

Izdavačka kuća "Paideia" predstavila je novi roman Aleksandra Barika "Ova priča", italijanskog autora koji je i kod nas stekao kultni status.

Izdavačka kuća "Paideia" predstavila je novi roman Aleksandra Barika "Ova priča", italijanskog autora koji je i kod nas stekao kultni status.

Bariko (48), jedan od retkih višestruko nadarenih pisaca koji je po obrazovanju filozof, ali je diplomirao na muzičkoj akademiji klavir i bavi se muzičkom kritikom, voli da iznenadjuje svoje čitaoce i svaka knjiga mu je drugačija bilo da se radi o formi, temama ili je inovativan u pogledu opreme knjige, kao u slučaju "Ove priče".

Ta knjiga u italijanskom originalu ima četiri različite ilustracije na koricama (na srpskom su samo dve).
Prema rečima izdavača Petra Živadinovića, koji je do sada objavio Barkove "Pijanistu", "Siti", eseje "Hegelova duša i krave iz Viskonsina" i filmski scenario "Španska partija", u novom romanu Bariko se lepo i vešto igra istorijskim faktima i fikcijom.

Na istorijskoj pozadini velike automobilske trke Pariz-Madrid, organizovane 1923.godine, autor "zumira" priču na dečaka Ultima Parija koji ima 10 godina, kada njegov otac, koji je posedovao farmu, odlučuje da je proda i otvori atomobilsku garažu u Parizu.

Bariko prati svog fiktivnog junaka kroz niz dogadjaja vezanih za to davno, herojsko vreme automobilizma sve do njegove dramtične smrti u jednoj dalekoj zabacenoj zemlji i zato je knjigu i naslovio "Ova priča", jer je to "njegova priča", objasnio je Živadinović.

On je najavio dolazak Barika pre ili u vreme idućeg Beogradskog sajma knjiga, pošto priprema objavljivanje njegovog najnovijeg dela.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE