• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta nas očekuje u pozorištima tokom 2007.

Prva premijera Narodnog pozorišta u Beogradu u 2007. godini - "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" Iva Brešana, u režiji Želimira Oreškovića, biće izvedena 30. januara na sceni "Raša Plaović".

Prva premijera Narodnog pozorišta u Beogradu u 2007. godini - "Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja" Iva Brešana, u režiji Želimira Oreškovića, biće izvedena 30. januara na sceni "Raša Plaović".

Narodno pozorište započeće ovogodišnju polusezonu 10. januara izvodjenjem Sterijinog "Kir Janje" na velikoj sceni i komada "Sudija" na sceni "Raša Plaović". Na velikoj sceni 13. januara biće održan gala novogodišnji koncert, a sledećeg dana i koncert Saborne crkve.

Za februar su najavljene premijere komada "Osvrni se u gnevu" Dž. Ozborna, u režiji Borisa Liješevića i Sterijine "Pokondirene tikve" u režiji Jagoša Markovića.

Istaknuti češki reditelj Jirži Mencl postaviće na velikoj sceni Narodnog pozorišta Šekspirov komad "Vesele žene Vindzorske", čija je premijera zakazana za 28. mart.

Prva premijera Jugoslovenskog dramskog pozorišta (JDP) u 2007. godini biće nova drama Uglješe Šajtinca "Banat", u režiji Dejana Mijača, koja će biti izvedena 29. januara na velikoj sceni.

JDP će pozorišnu 2007. godinu započeti izvodjenjem Šekspirovog komada "Mletački trgovac" 15. januara na velikoj sceni, a istog dana u Teatru "Bojan Stupica" biće izvedena predstava "Buba u uhu".
Scena "Studio" biće otvorena 16. januara izvodjenjem predstave "Dragi tata" Milene Bogavac, u režiji Borisa Liješevića.


"Atelje 212" će započeti pozorišnu polusezonu 15. januara, izvodjenjem predstave "Ranjeni orao" Mir Jam na velikoj sceni i komada "Ne mreš pobjeć od nedjelje" Tene Stivčić u "Teatru u podrumu".

Beogradsko dramsko pozorište (BDP) biće otvoreno nešto ranije, 10. januara, a prva predstava u 2007. biće "Gospodin Foka" na novoj sceni. Velika scena biće otvorena 14. januara komadom "Amadeus".

Prva premijera BDP-a najavljena je za februar, a reč je o komadu "Disharmonija" Sanje Domazet, u režiji Nebojše Bradića. U martu je planirana premijera komada "Rock & Roll" u režiji Alise Stojanović.

Pozorište na Terazijama otvoriće polusezonu 17. januara izvodjenjem mjuzikla "Čikago", u režiji Kokana Mladenovića, a prva premijera tog teatra - mjuzikl "Neki to vole vruće" zakazana je za 25. januar.

Opera-teatar "Madlenijanum" iz Zemuna započeće pozorišnu polusezonu 19. januara izvodjenjem komada Ronalda Harvuda "Kvartet", u režiji Miloša Jagodića. Na sceni "Bel etaž" 21. januara biće izvedena predstava "Frida Kalo" Sanje Domazet, u režiji Ivane Vujić.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE