• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Američka prestonica slavi Šekspira

Vašington će, u čast slavnog engleskog dramaturga Vilijema Šekspira (1564-1616), ove godine organizovati veliki festival na kome će, izmedju ostalih, nastupati i čuveni ruski Kirovljev ili Marinski balet iz Sankt Peterburga.

Prestonica Sjedinjenih Američkih Država će, u čast slavnog engleskog dramaturga Vilijema Šekspira (1564-1616), ove godine organizovati veliki festival na kome će, izmedju ostalih, nastupati i čuveni ruski Kirovljev ili Marinski balet iz Sankt Peterburga.

Festival pod nazivom "Šekspir u Vašingtonu" biće otvoren u junu i obuhvatiće blizu 500 dešavanja - pozorišnih predstava, baleta, koncerta, umetničkih izložbi i filmskih projekcija posvećenih velikom bardu.

Tokom festivala biće izvedeno ukupno 16 Šekspirovih komada, medju kojima su baleti "Romeo i Julija" i "San letnje noći" u izvedbi Kirovljevog ansambla, odnosno Njujorškog baleta i "Makbet" u postavi Šekspirove pozorišne trupe iz Vašingtona.

Nekoliko muzeja, univerziteta i biblioteka u glavnom gradu SAD organizovaće manifestacije posvećene čuvenom engleskom dramaturgu i njegovom dragocenom uticaju na umetnost.

"Ovo nije festival samo o Šekspirovom delu već i o radovima u svim drugim umetnički formama na koje je Šekspir uticao", kazao je Majkl Kan, umetnički direktor Šekspirove pozorišne trupe iz Vašingtona.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE