• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Menja li se zaglavlje "Politike"

Fond Ribnikar-Politika izrazio je u četvrtak zabrinutost zbog namere rukovodstva preduzeća “Politika-novine i magazini” da promeni 80 godina staro zaglavlje lista "Politika" na kojem se nalaze imena osnivača lista. Glavni i odgovorni urednik "Politike" Ljiljana Smajlović izjavila je Tanjugu da najstariji dnevni list u Srbiji neće menjati zaglavlje, kada čitaocima 25. januara bude predstavljala novi ćirilični font, u blago redizajniranom listu.

Fond Ribnikar-Politika izrazio je u četvrtak zabrinutost zbog namere rukovodstva preduzeća “Politika-novine i magazini” da promeni 80 godina staro zaglavlje lista "Politika" na kojem se nalaze imena osnivača lista.

Glavni i odgovorni urednik "Politike" Ljiljana Smajlović izjavila je Tanjugu da najstariji dnevni list u Srbiji neće menjati zaglavlje, kada čitaocima 25. januara bude predstavljala novi ćirilični font, u blago redizajniranom listu.

"'Politika' je u januaru prošle godine prvi put obavestila svoje čitaoce da je u toku takozvani 'tihi redizajn' lista. Posao polako privodimo kraju, a naročito smo ponosni na to što ćemo 25. januara, na dan kada proslavljamo 103. godišnjicu lista, čitaocima prvi put predstaviti 'Politikinu' novu ćirilicu", navela je Smajlovićeva u izjavi nacionalnoj agenciji. Ona je dodala da je daleko od toga da "Politika" napušta osamdesetogodišnje nasledje, kao što to strahuje "Fond Ribnikar".

Kako je ranije naveo Fond Robnikar, uz ime lista nalazi se pravougaonik sa imenima četvorice osnivača, vlasnika, direktora i urednika - braće Vladislava, Darka i Slobodana Ribnikara i Slobodanovog sina Vladislava "kao pečat i garant da Politika svoj ugled i uticaj gradi ostvarujući zadatke slobodne štampe".

Fond i članovi Upravnog odbora se protive promeni zaglavlja kojom bi se, kako je ocenjeno, "nasledje na koje možemo da budemo ponosni bacilo pod noge". "U minulim decenijama Politika se prilagodjavala zahtevima vremena, grafički usavršavajući i ulepšavajući svoj izgled, ali su njeni urednici i novinari uvek nastojali - u granicama mogućeg, da se drže zaveštanja svojih osnivača i vlasnika, braće Ribnikar", navodi se u saopštenju Fonda.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE