• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Literarni konkursi biblioteka u Srbiji

Biblioteke u Srbiji sve češće organizuju konkurse za dodelu književnih nagrada o kojima se može saznati na prvoj vrituelnoj bibliotečkoj mreži Srbije - www.biblioteke.org.yu.

Za sada su još otvorena tri konkursa koje su raspisale bibliteke u Kikindi, Zaječaru i Srpskoj Crnji.

Biblioteka "Jovan Popović" u Kikindi raspisala je konkurs za nagradu koja nosi ime "Djure Djukanova", za najbolju zbirku pripovedaka autora mladjeg od 30 godina pisanu na srpskom jeziku i pod uslovom da nije objavljena u celosti ili u delovima.

Rukopise treba slati u elektronskoj formi na adresu Djukanov@hotmali i da budu potpisani punim imenom, sa adresom, datumom rodjenja i telefonom.

Konkurs je otvoren do 1. maja, a nagrade će biti uručene 19. januara 2008. Pristigle radove će pregledati žiri u kome su prof. dr Vladislava Gordić-Petković sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, direktor biblioteke u Pančevu i književnik Nemanja Rotar i pisac Mića Vujičić.

Matična biblioteka iz Zaječara "Svetozar Marković" raspisala je konkurs za objavljivanje knjiga u ediciji Istok-Zapad i rukopisi mogu da se dostave do 1. maja.

U obzir dolaze sledeći žanrovi: poezija, romani, pripovetke, eseji, drame i književna istorija. Dve najbolje knjige biće nagradjene sa 2.000 evra i biće objavljene u ovoj ediciji do 15. okotbra ove godine. Dodatne inforamcije mogu da se dobiju na telefon 019/442-110.

Narodna biblioteka "Djura Jakšić" iz njgeovo rodnog mesta Srpske Crnje raspisala je konkurs za nagradu koja nosi njegovo ime koji je otvoren do 30. aprila.

Mogu da konkurišu knjige poezije objavljene u Srbiji u 2006. godini. Knjige na konkurs mogu da pošalju izdavači, društva, udruženja i pojedinci na na adresu Narodna biblioteka "Djura Jakšić", Kralja Aleksandra 65, 23220 Srpska Crnja.

Nagrada će biti uručena u junu, na otvaranju 46. Dana Djure Jakšića.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE