• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Homosekusualizam u školskoj lektiri

Nekoliko osnovnih škola u Velikoj Britaniji uvelo je kao školsku literaturu priče sa gej i lezbijskim likovima s ciljem da se najmladji upoznaju sa homoseksualizmom kao životnim stilom.

U školski program uvrštene su priče poput "Kralj i kralj" o gej princu ili "Za tango je potrebno troje" o gej pingvinima koji se zaljubljuju i podižu usvojeno dete.

Projekat pod nazivom "Nema autsajdera" vrijedan je 1,16 miliona dolara i ima podršku Ministarstva obrazovanja.

Cilj programa je, kažu njegovi autori, da pomogne školama da se priviknu na nova pravila promovisanja homoseksualizma kao načina života.

Kako javlja Rojters, a prenosi RTRS , ovaj program je izazvao bes mnogih koji smatraju da je reč o neprihvatljivoj homoseksualnoj propagandi, pa i zlostavljanju dece kako bi se ona učinila prijemčivijom za homoseksualnost.

Predstavnici projekta "Nema autsajdera" odbaciju kritike i kažu da su deca dobro prihvatila program. Oni navode da su u jednoj školi koja učestvuje u projektu mališani iskoristili predložak "Kralja i kralja" i napisali alternativne verzije "Pepeljuge".

U drugoj školi, koja takodje učestvuje u projektu, deca stara izmedju četiri i 11 godina pripremaju operu sa homoseksualnom tematikom o patku koji voli umetnost, kao i da kuva i čisti.

Velika Britanija je 2003. godine ukinula zakon kojim se lokalnim vlastima zabranjuje promovisanje homoseksualizma kao životnog stila a projekat "Nema autsajdera" je prvi pokušaj da se gej pitanja uvedu u osnovne škole.

Autori projekta tvrde da je on inspirisan izjavom južnoafričkog arhiepiskopa i dobitnika Nobelove nagrade Dezmona Tutua koji je 2004. rekao: "Svi su insajderi, nema autsajdera - bilo da je riječ o veri, boji, polu ili seksualnosti".

Oni takodje kažu da njihove knjige "predstavljaju jedan aspekt svakodnevnog života". "Ono što mi radimo je predstavljanje stvarnosti...Mnoga deca u ovoj zemlji to imaju kao dio svakodnevnog života".

Direktorka projekta Elizabet Atkinson objašnjava da je jedan od glavnih ciljeva projekta sprečavanje maltretiranja dece homoseksualnih roditelja ili dece za koju njihovi vršnjaci smatraju da su gej.

"Želimo da stvorimo okruženje u školi gde niko neće biti autsajder", kaže ona.
To ipak nije umirilo mnoge koji tvrde da projekat promoviše neprihvatljivu ideju porodičnog života, time što decu uvereva da je "savršeno normalno ako se dva dečaka maze".

Roditelji bi trebalo da sa mirom šalju decu u školu. A izlaganje homoseksualnoj propagandi je zloupotreba poverenja roditelja u škole i zloupotreba dece, kažu protivnici projekta. ( MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE