• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obeleženo pet godina od smrti Bate Stojkovića

U Zvezdara teatru u petak uveče održan je program posvećen bardu srpskog glumišta Danilu Bati Stojkoviću, povodom pete godišnjice od njegove smrti.

U Zvezdara teatru u petak uveče održan je program posvećen bardu srpskog glumišta Danilu Bati Stojkoviću, povodom pete godišnjice od njegove smrti.

U prepunoj sali prikazan je digitalni video snimak pozorišne predstave "Klaustrofobična komedija" Dušana Kovačevića, u kojoj je Stojković ostvario jednu od svojih nezaboravanih uloga.

O Bati Stojkoviću (1934-2002) su zatim govorili njegovi prijatelji i kolege - pisac i reditelj Dušan Kovačević, glumice Mira Banjac i Branka Petrić, reditelj Dejan Mijač, dok su Vlada i Bajka svirali njegovu omiljenu muziku, a pevao je glumac Lazar Ristovski.

Na kraju je prikazan i snimak Kovačevićeve drame "Profesionalac". Upravo u tom komadu Bata je odigrao svoju poslednju rolu, lik Luke Labana, 13. februara 2002. godine, samo mesec dana pre smrti.

Stojković je igrao predstavu "Korešpodencija" u Ateljeu 212 i "Balkanskog špijuna" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a svojih poslednjih 15 godina posvetio je Zvezdara teatru gde je oplemenio više od 1.000 predstava.

Upamćen je i po ulogama u predstavama "Razvojni put Bore Šnajdera", "Radovan III", "Purpurno ostrvo", "Urnebesna tragedija", "Djeneral Milan Nedić" i mnogim drugim.

Snimio je na desetine filmova, od kojih su neki postali kultni, kao što su "Ko to tamo peva", "Maratonci trče počasni krug", Varljivo leto 68", "Sabirni centar" i drugi. Iz njegovog bogatog televizijskog opusa izdvaja se lik iz serije TV Beograd Bubuleja, po kojem je dugo nosio nadimak.

Bata Stojković je dobio gotovo sve glumačke nagrade, medju kojima i dve za životno delo - u oblasti teatra "Dobričin prsten" i u oblasti filma "Pavle Vuisić".

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE