• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoreni 36. Dani komedije

Beogradska dramska umetnica Ljiljana Stjepanović otvorila je u utorak uveče u Jagodini 36. pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije".

Beogradska dramska umetnica Ljiljana Stjepanović otvorila je u utorak uveče u Jagodini 36. pozorišni festival najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije", a prvu predstavu "Ratko i Julijana" Željka Hubača u režiji Juga Radivojevića izvelo je Narodno pozorište iz Leskovca.

Stjepanovićeva je, obraćajuci se publici, rekla da je srećna što joj je pripala čast da otvori festival smeha, "kao što ste vi, Jagodinci, vešto smislili da nam život bude veseliji, bogatiji i lepši, sve u slavu komedije i komičara". "Za velike glumce kažu da su vidari duše, duhovni iscelitelji, a za velike komičare da su veličanstveni vladari nad silama tame", kazala je Stjepanovićeva i poželela publici koja je ispunila dvoranu do poslednjeg mesta da se smeje ove godine "više nego ikada".

Dani komedije traju do 27. marta, svetskog Dana pozorišta, i na njima će, uz Narodno pozorište iz Leskovca, u zvaničnoj konkurenciji za nagrade nastupiti tri beogradska pozorista - Narodno pozorište, Pozorište na Terazijama i Zvezdara teatar i tri pozorišta iz Vojvodine - Sombora, Kikinde i Subotice.

Selektor ovogodišnjih Dana komedije je pozorišni kritičar dnevnog lista "Politika" Ana Tasić, a predstave ocenjuje tročlani žiri sa glumicom Danicom Maksimović na čelu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE