• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati dobitnici Nagrade grada Beograda

Na svečanoj sednici Skupštine grada održanoj povodom otvaranja manifestacije "Dani Beograda", saopštena su imena dobitnika nagrada Beograda za 2006. godinu u 14 oblasti.

Na svečanoj sednici Skupštine grada održanoj povodom otvaranja manifestacije "Dani Beograda", saopštena su imena dobitnika nagrada Beograda za 2006. godinu u 14 oblasti.

Predsednici komisija za dodelu prestižnih nagrada grada saopštili su imena dobitnika - za književnost i prevodno stvralaštvo to su Branimir Živojinović za prevod dela "Čovek bez osobina" Roberta Muzila, izdavači "CID" i "Nevski". Za pozorišno stvaralastvo nagradjena je Sonja Vukičević za autorski projekat "Cirkus istorija" u produkciji BITEF festivala.

Oleg Novković dobitnik je nagrade za oblast film i radio-televizijsko stvaralaštvo za režiju dugometražnog igranog filma "Sutra ujutro". Za likovno i primenjeno stvaralaštvo, vizuelne i proširene medije nagradjen je Nedeljko Neša Paripović za izložbu "Postojanje umetnošću - radovi 1970-2005", održanu u Muzeju savremene umetnosti.

Za muziku i muzičko-scensko stvaralaštvo nagradu su dobili ansambl "Gudači Svetog Djordja" i Gordan Nikolić za koncert "Mocart izazov" koji je održan 28. decembra 2006. godine u Kolarčevoj zadužbini.

U oblasti prirodnih i tehničkih nauka nagradu je dobio prof. dr Radomir Saičić, za nauku i pronalazaštvo doc.dr Ivica Stančić i prof. dr Ljiljana Tihaček Šojić, za medicinu prof. dr Milan Milisavljević, doc. dr Aleksandar Malikovih i prof. dr Zdravko Vitošević.

U oblasti arhitekture i urbanizma nagradjen je Sanjin Grbić, za novinarstvo karikaturista Predrag Koraksić Koraks, obrazovanje prof. dr Miodrag Mateljević i za sport vaterpolista Filip Filipović.
Dobitnici nagrada grada za stvaralastvo mladih su u oblasti nauke Goran Rakić i Danilo Šegan, studenti Matematičkog fakulteta, a u umetnosti arhitekta Milena Delević.

Dobitnici nagrade "Svetislav Stojanović" su Zoran Tanasijević, vatrogasac sa Zvezdare i Vatrogasno-spasilačka jedinica Lazarevac.
Dodela nagrada je 19. aprila u 12 sati u Svečanoj sali Starog dvora.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE