• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lečić pravi svoju predstavu o Đinđiću

U Centru "Sava" su u toku probe predstave "Opomena (Deset godina posle, Zoran Đinđić)" Branislava Lečića koja se neće baviti ni biografijom niti razlozima ubistva srpskog premijera.

U Centru "Sava" su u toku probe predstave "Opomena (Deset godina posle, Zoran Đinđić)" Branislava Lečića koja se neće baviti ni biografijom niti razlozima ubistva srpskog premijera.

Komad najavljen kao multimedijalni spektakl premijerno će biti izveden u Centru "Sava" 9. aprila, a idejni tvorac Branislav Lečić zamislio ga je kao kombinaciju političkog performansa i pozorišne predstave. U njegovoj ekipi je pedesetak učesnika, a posle Beograda "Opomenu" će videti i publika u Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i regionu.

"Novosti" pišu da će budžet za ovaj projekat premašiti 100.000 evra, a Ministarstvo kulture izdvojilo je oko devet miliona dinara.

"Sve smo bliži konačnom obliku predstave koju bih nazvao scenska alegorija sa elementima spektakla. Dao sam šansu mladima, koji će predstavljati svoju generaciju, a ja onu kojoj pripadam kao glumac, ali i kao učesnik političkih događaja. Tako će iz moje 'subjektivnosti' uz video zapise, citate i delove Đinđićevih govora nastati jedna objektivna slika", kaže Lečić.

Lečić objašnjava da je cilj "Opomene" da danas aktuelizuje Đinđićeve misli i energiju, koje mogu da pomognu individualnom razvoju svakog pojedinca kao i društva u celini.

On je lično odabrao po osam mladih glumaca i glumica, koji igraju u predstavi, a to su Iskra Brajović, Lazar Dubovac, Janko Cekić, Vladan Milić, Miljana Gavrilović, Andrija Daničić, Marko Milovanović, Đorđe Kreća, Aleksandar Milisavljević, Tijana Maksimović, Maja Jovanović, Boris Kargotić, Jelena Rakočević, Maja Jovanović, Milena Jovašević i Marta Milosavljević.

Ulaznice za predstavu mogu se kupiti na blagajni po ceni od 1.300, 1.500 i 1.700 dinara.

U poslednjih godinu dana, u Srbiji su napravljene još dve predstave o ubijenom premijeru, jedna u Ateljeu 212, a druga u Studentskom kulturnom centru Novog Sada.

(MONDO)


Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dragiša Sekulović

Kakve gluposti finansira ministarstvo kulture !

SERIJE