• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba za jugonostalgičare

Akcija "Jugoslavija od početka do kraja":Posetioci kao kustosi održava se u Muzeju istorije Jugoslavije u subotu u 13 sati.

Posetioci mogu da donesu predmete iz perioda zajedničke države, pisane dokumente, fotografije, garderobu…

Svi se sećamo "Jasa" trikoa sa zvezdicama, "vimbldonki", "borosana", maskota Zagija i Vučka i mnogih drugih proizvoda koji simbolišu nekadašnju zajedničku državu.

Svi koji budu došli na izložbu imaće priliku da i sami postanu kustosi i ukoliko to žele moći će da prilože predmete koji su nastali u periodu od 1918. do 2003. godine, kao eksponate.

"Gosti koji budu donirali ova svedočanstva našem muzeju imaće besplatan ulaz na sve izložbe u sva tri objekta u toku cele godine i to u "Kuću cveća", "Stari muzej" i "25. maj".

Oni koji budu želeli da zadrže svoje predmete moći će da ih donesu, a zaposleni će ih fotografisati i beležiti priče vlasnika o njima, kako bismo dokumentovali što više materijala", kažu organizatori.

U ovoj kulturnoj ustanovi dodaju da su osim za poznate sportske opreme, obuće, maskota Univerzijade u Zagrebu 1987. i Zimskih olimpijskih igara 1984. u Sarajevu, igračaka i ambalaže različitih proizvoda, zainteresovani i za melodiku, plastelin, salvete i druge slične artikle koje su mnoge generacije sakupljale i formirale kolekcije...

Pažnja će biti posvećena i udžbenicima i školskoj lektiri, posebno iz ere "usmerenog" obrazovanja.

Dobrodošli su i drugi pisani i štampani dokumenti poput propusnica za različite događaje, naročito za jedan od najposećenijih događaja u socijalističkoj Jugoslaviji – koncert Bijelog dugmeta kod Hajdučke česme iz 1977.

"Kada je reč o periodu pre Drugog svetskog rata pozivamo posetioce da donose i porodične fotografije baka i deka, ili bilo koji materijalni trag koji podseća na život u Kraljevini", poručuju organizatori.

(MONDO, Agencije)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE